Magazin 30.03.2023.

Povodom 40 godina postojanja: Bombaj štampa na turneji, nastupiće i u Banjaluci 13. maja

ČITANJE: 1 minuta

Sarajevska grupa Bombaj štampa ove godine proslaviće 40 godina postojanja, a povodom velikog jubileja Branko Đurić Đuro i bend nastupit će u brojnim gradovima regije i Evrope.

Ove godine, Bombaj štampa je već nastupala u Njemačkoj i to početkom marta u Stuttgartu i Frankfurtu. Krajem aprila, turneja će se nastaviti u Podgorici, a 13. maja Bombaj štampa će nastupati u BiH, tačnije u Banjoj Luci gdje će održati koncert.

Tokom ljeta, kada je riječ o nastupima u BiH, bend je planirao nastup 15. jula u sklopu OK Festa na Tjentištu, a 22. jula nastup će održati u Visokom. Također, bend će 15. septembra nastupati u Tuzli, a prema najavama koncert u Sarajevu bit će održan u oktobru. Tokom narednih sedmica, bend će otkriti i nove datume i mjesta na kojima će nastupati tokom 2023. godine.

Bombaj štampa je u Sarajevu posljednji put nastupala 30. decembra 2022. godine u Domu mladih.

Branko Đurić Đuro, Nedim Babović, Ernie Mendillo i Dragan Bajić priredili su nezaboravan koncert Sarajlijama. Starije generacije prisjetile su se svoje mladosti uz pjesme Bombaj štampe, a prostor Doma mladih je upotpunio nostalgičnu večer.

U intervju za Klix.ba pjevač Bombaj štampe Đuro istakao je koliko mu je važan bend i muzika te najavio novi album.

“Sada ozbiljno spremamo novu ploču, koju smo dugo obećavali. Izdali smo tri – četiri singla, koji će se naći na toj ploči, a, naravno, imamo i nove pjesme, kojeg Nedo i ja spremamo. Početkom godine ćemo s bendom napraviti aranžmane i nakon toga će definitivno izaći nova ploča”, rekao je Đuro, prenosi Klix.

(SB)