Politika 28.03.2016.

Povratak otpisanih iz SNSD-a u Laktašima

ČITANJE: 1 minuta
nikolina-rudic
Glavni odbor političke partije Povratak otpisanih RS formiran je u subotu u Laktašima, a za prvog predsjednika izabrana je Nikolina Rudić, odbornica u lokalnoj Skupštini opštine.

Ona je prošle godine  napustila SNSD zbog neslaganja  sa politikom na lokalnom nivou, posebno saradnjom sa načelnikom Laktaša Miroslavom Kodžomanom te zauzela mjesto samostalne odbornice.

Sada je savjetnica načelnika Prnjavora Siniše Gatarića (SDS) navodi EuroBlic.

“Povratak otpisanih je stranka lijevog centra koja će djelovati na republičkom nivou. Ne smatramo da su naši članovi i simpatizeri otpisani u političkom smislu, da su bez ideja i energije. Naprotiv, oni su otpisani samo od države, vladajućih struktura, od loše politike”, izjavila je Rudićeva.

Ona kaže da većinu članstva ove nove političke partije čine bivši članovi SNSD-a.

Na pitanje očekuje li da partiji Povratak otpisanih pristupi bovši načelnik Laktaša Milovan Topalović, rekla je da je on “drag i vrijedan, čiju podršku očekuje, ali da je o tome preuranjeno govoriti”.

“Dio odbornikau SO Laktaši nam je dao podršku ali javno za sada ne istupaju smatrajući da bito, prije izbora, za njih bilo rizično”, navela je Rudićeva.

(Atv)