Biznis 10.12.2020.

POZIV EU: 3,5 miliona KM za investicije u poljoprivredu

ČITANJE: 1 minuta

​U okviru projekta EU4Agry, objavljen je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju. Rok za podnošenje prijava je 15. februar 2021. godine do 15:00 časova.

Opšti ciljevi Poziva su postizanje održive poljoprivrede, kontrolisane upotrebe prirodnih resursa, uvođenje dobrih praksi, stvaranje novih i očuvanje postojećih radnih mjesta.

Na predmetni poziv mogu se prijaviti fizička lica, preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom u sektorima:

  • proizvodnja mlijeka;
  • proizvodnja mesa;
  • uzgoj žitarica i uljarica;
  • uzgoj voća (uključujući vinogradarstvo i masline);
  • uzgoj povrća i
  • proizvodnja jaja.

Ukupan budžet Poziva iznosi 3,5 miliona KM, dok se iznos bespovratnih sredstava po projektu kreću od 30.000 do 200.000 KM.

Projekat „Podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH 2020-2024 (EU4Agri)“ ima za cilj modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora i razvoj ruralne ekonomije povećanjem konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje, poslova i usluga. Projekat vrijedan 20,25 miliona evra u BiH sprovode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Češka razvojna agencija CzDA).

Detaljnije informacije pogledajte ovdje.

Takođe pogledajte Smjernice za podnosioce prijava.

Aplikanti iz Republike Srpske potrebno je da na mejl [email protected] potvrde prijavu prijedloga projekta u okviru ovog poziva.

(banjaluka.rs.ba)

Oznake: poljoprivreda