Vijesti 06.04.2016.

Pozovi 1432 i pomozi Crveni krst Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta
crveni krst
Gradska organizacija Crvenog krsta Banjaluka aktivrila je humanitarni broj 1432 za pomoć u radu javne kuhinje, koja ima 435 korisnika.

Sekretar ove organizacije Željkica Ilić rekla je Srni da je broj aktivan do kraja aprila, te pozvala sve građane koji su u mogućnosti da učestvuju u humanitarnoj akciji.

“Pozivom na ovaj broj građani doniraju jednu KM”, rekla je Ilićeva i dodala da je ovo najbolji način da se pomogne radu javne kuhinje.

Ona je podsjetila da je u prošlogodišnjoj akciji putem humanitarnog broja za pomoć radu javne kuhinje prikupljeno 2.000 KM.

Ilićeva kaže da je u toku i akcija solidarnosti Crvenog krsta, koja je zbog slabog odziva građana da kupe bonove za pomoć socijalno najugroženijim porodicama, produžena do 15. aprila.

“Još nismo sakupili značajna sredstva, ali moramo imati na umu da ni građani nisu u mogućnosti da svakodnevno izdvajaju u humanitarne svrhe, s obzirom da je sve više nevladinih i humanitarnih organizacija”, rekla je Ilićeva.

U okviru akcije, koja je pokrenuta krajem februara, volonteri Crvenog krsta po gradskim mjesnim zajednicama organizovano prodaju bonove vrijednosti od jedne, pet, 10 i 50 KM.

Ilićeva je ukazala na problem pojave lažnih volontera koji kod građana stvaraju nepovjerenje, te dodala da volonteri Crvenog krsta imaju jasno vidljive oznake.

(Agencije)