Biznis 20.05.2021.

PREDAN I KVALITETAN RAD: “Bemi” posebno priznanje za prepoznatljiv domaći proizvod

ČITANJE: 2 minute

Tvornica obuće „Bema“ Banjaluka dobila je posebno priznanje Privredne komore Republike Srpske za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćih proizvoda u 2020. godini, u okviru manifestacije “Izbor najuspješnijih u privredi republike Srpske u 2020. godini”, koja je održana sinoć u Banjaluci.

Ovo je samo još jedna u nizu potvrda kvalitetnog i predanog rada radnika i rukovodstva “Beme” na čelu sa tehničkim direktorom Marinkom Umičevićem, koji je zajedno sa svojim radnicima od ove fabrike stvorio prepoznatljiv brend Grada Banjaluke i Republike Srpske. Pored toga, Umičević godinama daje sve od sebe da se poveća “Bemina” domaća proizvodnja, od čega ne odustaje ni u ovim kriznim vremenima.

U izjavi za Banjaluka.net, Umičević je rekao da su ponosni na nagradu i da im je drago zbog ovog priznanja, jer su u posljednje dvije godine napravili iskorak pokretanjem domaće proizvodnje i otvaranjem dvije prodavnice obuće, u krugu tvornice u Banjaluci i Mrkonjić Gradu.

“Trenutno je to od dva do tri odsto proizvodnje koje radimo, a cilj nam je da ove godine dođemo do pet odsto proizvodnje. To su kupci prepoznali, naša obuća je izuzetno kvalitetna od prirodnih materijala, radi se u manjim serijama uz izuzetno povoljne cijene sa stalnim sniženjima i rasprodajama”, rekao je Umičević i zahvalio se Privrednoj komori RS koja je prepoznala njihov trud i rad.

Međutim, istakao je i jedan očigledan problem koji pritišće obućarsku industriju, a to su klimatske promjene, odnosno “kiša kad joj vrijeme nije”.

“Evo, recimo sad smo napravili sandale za ljeto, a pogledajte kakvo je vrijeme u maju. Prošle godine je kasno pao snijeg , tako da je zimska obuća usljed klimatskih promjena ostala neprodata. Neizvjesno je i kada uložite novac i kada napravite cipele, ali snalazimo se na razne načine”, rekao je Umičević.

On je dodao da se Tvornica obuće “Bema, njeni radnici i on lično trude da Banjalučani i svi građani koji žele da kupe domaću kvalitetnu obuću, to mogu I da učine u “Beminim” prodavnicama.

“I ovom prilikom apelujem na sve da kupujemo domaće, jer na taj način čuvajmo radna mjesta. Ako plaćamo svoje obaveze plata će biti i za doktore i policajce i učitelje, tako da je to jako bitno. Dođite u Bemu, mi pravimo cipele, bićete zadovoljni”, poručio je Umičević, a na nama svima je da odemo do “Beminih” prodavnica i da po povoljnim cijenama izaberemo za sebe kvalitetnu obuću za sva godišnja doba, I za sve generacije, a za to je upravo “Bema” i dobila ovo posebno priznanje.

(N.Sp)