Magazin 11.10.2020.

Predstava “Izgubljeni u Bruklinu” najbolja na festivalu u Trebinju

ČITANJE: 1 minuta

Predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske “Izgubljeni u Bruklinu”, priča srpskih emigranata koji su u potrazi za boljim životom u Americi, proglašena je najboljom na 15. INTERDIfestu “Dani malih stvari” održanom u Trebinju.

Ova scensko-filmska priča autora Džoa Molera, rađena je u režiji Vladimira Đorđevića, koji pored Željka Erkića, tumači jednu od uloga.

Odluku o pobjedniku na festu donio je stručni žiri u čijem su sastavu predsjednik Slađana Skočajić, te članovi Momir Brkić i Jovan Vidaković, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Srpske.

U okviru Festivala, odigrane su i predstave “Naši dani” – autorski projekat glumca i reditelja Radoslava Milenkovića po tekstovima Radoja Domanovića, a u produkciji “Proces teatra” iz Beograda, “Igre bogova” Pozorišta Šabac i Scene “Maska”, te kabaretska predstava “Edit Pjaf”, autorski projekat Đurđe Vukašinović u produkciji Pozorišta “Mačak” iz Banjaluke.

Organizator Festivala, koji je održan u Centru za kulturu je Kulturna scena “Male stvari” iz Trebinja, a pokrovitelji Gradska uprava, “Elektroprivreda Republike Srpske” i prijatelji Festivala.

(Srna)