Magazin 20.07.2021.

Predstava “Mali Agaton” banjalučkog Dis pozorišta najbolja na festivalu u Bugojnu

ČITANJE: 1 minuta

Na upravo završenom festivalu 49. FEDRA u Bugojnu, Dis – Pozorište mladih iz Banje Luke ponijelo je nagradu za najbolju predstavu u cjelini za predstavu „Mali Agaton“.

-Riječ je o avangardnoj bunt predstavi mladog autorskog tima koji je uspio da savremenom postavkom i inspirisanom igrom zadivi publiku i žiri ovog eminentnog Festivala – saopštili su iz ovog pozorišta.

Osim nagrade za predstavu, dodijeljena je i nagrada za najbolju režiju koja je pripala Milanu Bogdanoviću, studentu pozorišne režije na beogradskom FDU, te nagrada za najboljeg mladog glumca Ivanu Petrušinskom za ulogu Agatona.

Kako su naveli, predstava „Mali Agaton“ nastajala je na osnovu regionalnog poziva mladima da pošalju svoje radove, razmišljanja i stavove o sadašnjosti i odrastanju. Pristiglo je 110 radova, a 30 je uvršteno u ovu predstavu, u kojoj glume i Đorđa Grgić i Srđan Ćirić.

-Predstava „Mali Agaton“ nastavlja svoj festivalski život nastupom na Festivalu festivala u Trebinju 27. jula kao najbolja predstava iz BiH, te nastupom na značajnom festivalu „Juventa fest“ u Sarajevu 8.septembra – navedeno je u saopštenju.

(E.M)