Magazin 08.12.2020.

Predstava “Skupština” večeras premijerno u Gradskom pozorištu “Jazavac”

ČITANJE: 1 minuta

Nakon nekoliko otkazivanja i pomjeranja zbog nepovoljne epidemiološke situacije, u Gradskom pozorištu “Jazavac” večeras u 20 časova premijerno će biti odigrana predstava “Skupština”.

“Skupština” je rađena prema motivima teksta španske autorke Kristine Klemente “Porodična skupština”, a za adaptaciju i dramatizaciju zaslužni su Ivan Plazibat i Ivana Stjepanović.

“Ovdje je riječ o ljudima koji balansiraju hodajući po žici između života i ideala i taj hod izvor je niza komičnih situacija. Priču o porodici koja i najbanalnije dogovore, poput rasporeda pranja suđa, rješava svojom porodičnom skupštinom smjestili smo danas i ovdje. Neprestano smo improvizacijama radili da tekst postane ‘naš'”, rekao je režiser Ivan Plazibat.

Režiser, kojem je ovo prva predstava koju radi van Hrvatske, iskazao je zadovoljstvo što je saradnju ostvario baš sa “Jazavcem”.

U predstavi igraju Aleksandar Stojković Piksi, Nataša Ivančević, Anja Ilić, Marko Nedeljković i Senad Milanović. Kostimograf predstave je Dragana Purković Macan, a za muziku je bio zadužen Petar Bilbija.

“U predstavi igram glavu porodice Branka, a ujedno i predsjednika porodične skupštine koji podnese ostavku na tu funkciju i to dovodi do prijevremenih izbora, a sa tim i niza komičnih situacija. Reditelj je uradio odličnu adaptaciju, glumci sa kojima sam radio predstavu su izvrsni i ja se nadam da će se za predstavu tražiti karta više”, rekao je Aleksandar Stojković Piksi kojem je ovo prvi put da igra u predstavama “Jazavca”.

“Skupština” će biti odigrana i 14, 15. i 27. decembra u 20 časova, a broj gledalaca na svim izvođenjima je ograničen. Nošenje maske u pozorištu je obavezno, uz poštovanje razmaka i dezinfekciju na ulazu.

(N.S/ Banjaluka.net)