Magazin 15.08.2015.

Predstavljen Mercedes Benz C- Klasse Coupé

ČITANJE: 1 minuta

mercedes

Treća generacija Mercedesovog kupea baziranog na “C klasi”  zvanično  je otkriven mjesec dana prije svijetske premijere koju će imati na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu od 15. do. 25. septembra.

Najnovija generacija “C klase kupe” po svom izgledu najviše podsjeća na veliki novi kupe zasnovan na “S klasi”, što je i bio cilj dizajnera. U odnosu na prethodnika auto je veći, sa dužim međuosovinskim rastojanjem koje je povećano za 80 mm.

mercedes kupe

Za sada, Mercedes je ponudio četiri benzinca, od kojih je najjači “C 300″ sa dvolitarskim turbo-benzincem od 245 konjskih snaga. Odmah je ponuđena i “firmatik” (4MATIC) verzija sa pogonom na sva četiri točka i istim motorom.

Dizelaše će predstavljati dva motora. Slabiji raspolaže sa 170, a jači sa 204 KS, tako da pretpostavljamo da je prvi zapremine 1,6 litara a veći 2,2.

Nova “C klasa” kupe ima izuzetno dobar koeficijent otpora vazduhu od svega 0,26 Cd. Primjenjeni su svi mogući sistemi za pasivnu i aktivnu bezbjednost, uključujući i automatsko kočenje u cilju izbjegavanja ili smanjenja posljedica sudara.

I kod “kupea” je primjenjen inteligentni klima-uređaj kao i kod limuzine. U kombinaciji sa GPS uređajem “klima” prepoznaje ulazak u tunel i automatski aktivira recirkulaciju vazduha u kabini.

mercedes C klasa

.