Magazin 03.06.2021.

Predstavljena knjiga “Glogi” Aleksandra Đuričića

ČITANJE: 1 minuta

Knjiga o Nebojši Glogovcu ,,Glogi” u srijedu je multimedijalno promovisana u Beogradu razgovorom s njenim autorom Aleksandrom Đuričićem i gostima, te prikazivanjem filma ,,Ustav Republike Hrvatske” i izložbom glumčevih fotografija autora Dalibora Danilovića i Maje Medić.

Pred brojnim posjetiocima koji su ispunili  prostor Ustanove kulture ,,Parobrod”, Đuričić rekao je da glumca nije poznavao, ali da mu je mnogo značio.

,,Mnogo mi je značio kao glumac i čovjek, a i sad mi mnogo znači. Nebojša Glogovac može da bude mjerna jedinica za mnoge stvari. Shvatio sam dok sam slušao  reakcije publike da postoji Glogovčeva generacija – ona nema veze s godinama, to su ljudi koji ne prestaju na kompromis, koja je nepotkupljiva, koja je duhovita”- rekao je autor.

Đurđević je za svoju knjigu okupio 40 sagovornika, među kojima su bili glumci Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Anica Dobra, Žarko Laušević, kao I pozorišni poslenici Vida Ognjenović, Nikola Pejaković, ali i žene s kojima se volio, kumovi i prijatelji.

Glogovac je između ostalih ostvario zapažene uloge u filmovima ,,Ubistvo s predumišljajem”, ,,Nebeska udica”, ,,Munje!”, ,,Kad porastem, biću Kengur”, ,,Klopka” i ,,Ravna gora”.

(Dn.J)