Vijesti 08.02.2021.

Prekršene republičke mjere u tri ugostiteljska objekta

ČITANJE: 2 minute

Pripadnici MUP-a Republike Srpske kontrolama ugostiteljskih objekata u saradnji sa komunalnom policijom i inspekcijskim službama evidentirali su tri krivična djela nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske proteklog vikenda, s ciljem provjere poštovanja republičkih mjera za sprečavanje širenja virusa korona, sproveli su niz aktivnosti u saradnji sa komunalnom policijom i inspekcijskim službama, saopšteno je iz tog ministarstva.

Policija je u Mrkonjić Gradu u petak, 5. februara, u 21.30 časova zatekla 87 gostiju u ugostiteljskom objektu, o čemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Banjaluci koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Ugljevička policija je istog dana u 23.15 časova zatekla 22 gosta u jednom ugostiteljskom objektu u tom gradu iako je radno vrijeme objekta bilo do 22.00 časa.

“O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji se izjasnio da se radilo o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme pandemije”, navodi se u saopštenju.

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj izjasnio se da je riječ o istom krivičnom djelu nakon što su policija i komunalna policija u subotu, 6. februara, u 22.55 časova u jednom ugostiteljskom objektu u Tesliću zatekli 86 lica.

Iz MUP-a su ponovili da kontinuirano sprovode pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, s ciljem sprečavanja širenja virusa među stanovništvom, te da su u ovoj godini evidentirali i 192 prekršaja po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a koji se odnosi na obavezu nošenja zaštite maske na javnim površinama.

“Pozivamo građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi. S ciljem zaštite zdravlja ljudi i u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo, naši službenici će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti”, poručili su iz MUP-a Srpske.

(Srna, E.M)