“Prelet” Snježane Martić: Iz DNS-a u Ujedinjenu Srpsku!

Snježana Martić, donedavna članica banjalučkog Gradskog odbora DNS-a pristupila je nedavno Ujedinjenoj Srpskoj Nenada Stevandića, potvrđeno je portalu SrpskaCafe.

Aktuelna savjetnica generalnog direktora Pošta Srpske, kako saznaje naš portal, informaciju o prelasku u Ujedinjenu Srpsku Nenada Stevandića objelodanila je na skupu koji je ova partija organizovala u hotelu „Bosna“, povodom druge godišnjice od osnivanja.

Međutim, njen prelazak u Stevandićevu partiju za dobre poznavaoce političkih prilika u gradu na Vrbasu predstavlja svjojevrsno iznenađenje, pošto je Martićeva slovila za vjernog sljedbenika Budimira Balabana, koji je, poslije izlaska iz DNS-a, oformio odbornički klub „Sloboda“ u banjalučkom parlamentu.

Neočekivan transfer

Kada je formirana “Sloboda”, očekivalo se, prema našim saznanjima, da će u njemu završiti i Martićeva.

– Da će napustiti DNS bilo je očekivano, ali je svima pravo iznenađenje da nije stala na stranu Budimira Balabana, sa kojim je bila izuzetno bliska, nego se odlučila za stranku Nenada Stevandića – kaže naš izvor.

– Jesam, postala sam član Ujedinjene Srpske. Međutim, u „Slobodi“ nisam nikada ni bila, u Ujedinjenu Srpsku prelazim iz DNS-a, čiji sam član bila od 2011. godine. Razlog zašto sam napustila DNS jeste taj što sam bila nezadovoljna svojim status i zbog toga što u okviru Ujedinjene Srpske mogu mnogo više da pružim – rekla je Martićeva za SrpskaCafe.

Interesantno, Martićevoj će, kako tvrdi odlično obavješteni izvor portala SrpskaCafe, Ujedinjena Srpska biti čak šesta partija čiji će član postati. Kako saznajemo, prije DNS-a i Ujedinjene Srpske, Martićeva je imala partijsku knjižicu SDS-a, SP-a, SRS RS-a i SNSD-a.

– Političku karijeru počela je u SDS-u, u vremenu kada je bila profesor u srednjoj školi u Kotor Varošu. Ova partija je i zaslužna što je 1994. godine prešla u Pošte Srpske. Za vrijeme socijalista, kojima se pridružila, Martićeva dolazi na čelo Službe za transport, a novu partijsku knjižicu, i to Srpske radikalne stranke, preuzima kad na vlast u Poštama dolaze radikali. U tom periodu dobija poziciju savjetnika i šefa kabineta generalnog direktora Pošta – ističe izvor SrpskaCafe-a.

Dolaskom Jasminke Krivokuće za generalnog direktora ovog preduzeća, koja je kadar SNSD-a, i Martićeva postaje kadar ove partije. U tom periodu dolazi na poziciju izvršnog direktora za poštanski saobraćaj, faktički drugog čovjeka Pošta.

– Od 2011. godine, Martićeva kreće sa strategijom za obezbjeđenje pozicije generalnog direktora Pošta, pa se, time motivisana, učlanjuje u DNS, pošto se kadar te partije u to vrijeme nalazio na čelu resornog Ministarstva saobraćaja. Po dolasku u DNS, Martićeva postaje dio tzv. Balabanove ekipe, u uvjerenju da joj ta grupacija može trasirati dalji uspon u karijeri. Martićeva je bila veoma aktivna i unutarstranačkim izborima u DNS-u, ali se poslije poraza Balabanove ekipe u tim izborima, priklonila njegovoj „Slobodi“ (op. a. što je ona demantovala). Međutim, očigledno je da, poslije izlaska Stojana Vukajlovića, procijenila da joj oni više ne mogu biti od pomoći, pa je novi politički kišobran potražila od Nenada Stavandića – navode izvori našeg portala.

(SrpskaCafe)

REALIZACIJA PROJEKTA “Zbližimo se uz slikovnicu o multipli sklerozi”

Udruženje oboljelih od multiple skleroze Republike Srpske održaće 27. maja u hotelu Talija sa početkom od 11.00 časova prezentaciju slikovnice o multipli sklerozi. Sve informacije o bolesti, simptomima, liječenju, kao i o potrebama oboljelih predstavljene su u vidu edukativne slikovnice, kako bi približili i upoznali stanovništvo sa multipla sklerozom i oboljelim od ove bolesti.