“Prelet” Snježane Martić: Iz DNS-a u Ujedinjenu Srpsku!

Snježana Martić, donedavna članica banjalučkog Gradskog odbora DNS-a pristupila je nedavno Ujedinjenoj Srpskoj Nenada Stevandića, potvrđeno je portalu SrpskaCafe.

Aktuelna savjetnica generalnog direktora Pošta Srpske, kako saznaje naš portal, informaciju o prelasku u Ujedinjenu Srpsku Nenada Stevandića objelodanila je na skupu koji je ova partija organizovala u hotelu „Bosna“, povodom druge godišnjice od osnivanja.

Međutim, njen prelazak u Stevandićevu partiju za dobre poznavaoce političkih prilika u gradu na Vrbasu predstavlja svjojevrsno iznenađenje, pošto je Martićeva slovila za vjernog sljedbenika Budimira Balabana, koji je, poslije izlaska iz DNS-a, oformio odbornički klub „Sloboda“ u banjalučkom parlamentu.

Neočekivan transfer

Kada je formirana “Sloboda”, očekivalo se, prema našim saznanjima, da će u njemu završiti i Martićeva.

– Da će napustiti DNS bilo je očekivano, ali je svima pravo iznenađenje da nije stala na stranu Budimira Balabana, sa kojim je bila izuzetno bliska, nego se odlučila za stranku Nenada Stevandića – kaže naš izvor.

– Jesam, postala sam član Ujedinjene Srpske. Međutim, u „Slobodi“ nisam nikada ni bila, u Ujedinjenu Srpsku prelazim iz DNS-a, čiji sam član bila od 2011. godine. Razlog zašto sam napustila DNS jeste taj što sam bila nezadovoljna svojim status i zbog toga što u okviru Ujedinjene Srpske mogu mnogo više da pružim – rekla je Martićeva za SrpskaCafe.

Interesantno, Martićevoj će, kako tvrdi odlično obavješteni izvor portala SrpskaCafe, Ujedinjena Srpska biti čak šesta partija čiji će član postati. Kako saznajemo, prije DNS-a i Ujedinjene Srpske, Martićeva je imala partijsku knjižicu SDS-a, SP-a, SRS RS-a i SNSD-a.

– Političku karijeru počela je u SDS-u, u vremenu kada je bila profesor u srednjoj školi u Kotor Varošu. Ova partija je i zaslužna što je 1994. godine prešla u Pošte Srpske. Za vrijeme socijalista, kojima se pridružila, Martićeva dolazi na čelo Službe za transport, a novu partijsku knjižicu, i to Srpske radikalne stranke, preuzima kad na vlast u Poštama dolaze radikali. U tom periodu dobija poziciju savjetnika i šefa kabineta generalnog direktora Pošta – ističe izvor SrpskaCafe-a.

Dolaskom Jasminke Krivokuće za generalnog direktora ovog preduzeća, koja je kadar SNSD-a, i Martićeva postaje kadar ove partije. U tom periodu dolazi na poziciju izvršnog direktora za poštanski saobraćaj, faktički drugog čovjeka Pošta.

– Od 2011. godine, Martićeva kreće sa strategijom za obezbjeđenje pozicije generalnog direktora Pošta, pa se, time motivisana, učlanjuje u DNS, pošto se kadar te partije u to vrijeme nalazio na čelu resornog Ministarstva saobraćaja. Po dolasku u DNS, Martićeva postaje dio tzv. Balabanove ekipe, u uvjerenju da joj ta grupacija može trasirati dalji uspon u karijeri. Martićeva je bila veoma aktivna i unutarstranačkim izborima u DNS-u, ali se poslije poraza Balabanove ekipe u tim izborima, priklonila njegovoj „Slobodi“ (op. a. što je ona demantovala). Međutim, očigledno je da, poslije izlaska Stojana Vukajlovića, procijenila da joj oni više ne mogu biti od pomoći, pa je novi politički kišobran potražila od Nenada Stavandića – navode izvori našeg portala.

(SrpskaCafe)

Naredne godine tri nove kružne raskrsnice

Naredne godine planirana je gradnja tri nove kružne raskrsnice u gradu – na spoju ulica Vase Pelagića, Vladike Platona i Aleje Svetog Save, na spoju Gundulićeve ulice i Aleje Svetog Save, kao i kružna raskrsnica na spoju Ulice Isaije Mitrovića i Solunske ulice.  Kako kaže načelnik  Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, kružne raskrsnice

Urogenitalni zahvati radiće se u UKC RS

Pacijenti iz Republike Srpske koji imaju probleme sa urogenitalnim organima od sada neće morati ići u druge države, jer će zahvati biti dostupni i na Univerzitetskom kliničkom centru RS. Vladimir Kojović, eminentni stručnjak iz oblasti urogenitalne i rekonstruktivne hirurgije, zaposlen na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije, pored toga što je posjetio UKC

Prodaje dresove za spas oka dječaka iz Banjaluke

Poznati banjalučki fizioterapeut Boris – Vrle Vrhovac stavio je na aukciju dresove tenisera Novaka Đokovića, košarkaša Bogdana Bogdanovića i fudbalera Nemanje Matića, a novac će uplatiti za pomoć 11-godišnjem dečaku F.M. iz Banjaluke, koji hitno mora na operaciju oka. Taj zahvat iznosi 4.500 evra, a dječak je povrijeđen od eksplozije petarde u plastičnoj flaši, čiji

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar 2017. Centar javne bezbjednosti Banja Luka Evidentirano je osam krivičnih djela. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica teže, a četiri lakše povrijeđena . Služba hitne pomoći Pregledana su 69 pacijenata i 25 djece, obavljeno je 18 kućnih posjeta.

Bogata arheološka nalazišta u Laktašima: Muzej na otvorenom svjedoči o dalekoj prošlosti

Kao malo koja opština u RS, Laktaši raspolažu izuzetno vrijednim arheološkim nalazištima iz doba Rima i Vizantije koji predstavljaju veliki turistički potencijal. U opštinskoj Turističkoj organizaciji ističu nekoliko najznačajnijih nalazišta koja je su tokom posljednje dvije decenije otkrili stručnjaci Zavičajnog muzeja iz Gradiške. Bojan Vujinović, kustos ove ustanove kaže da se radi o nalazištima koja

Prikupljanjem plastičnih flaša i čepova obezbijedio 40 paketića za djecu

Duško Tadić, banjalučki atletičar akcijom prikupljanja plastičnih flaša i čepova uspio je da prikupi sredstva za 40 paketića za djecu, a plan mu je da za novogodišnje praznike obraduje mnogo više mališana. “Ideja traje otprilike pet mjeseci. Od avgusta počeli smo da prikupljamo plastiku. Na samom početku toga je bilo vrlo malo, ali iz dana

Čarolija u učionicama ozarila dječija lica u Donjim Kolima

 Recitujući novogodišnje pjesme i glumeći junake iz omiljenih bajki, osnovci iz područnih odjeljenja banjalučke Osnovne škole „Branislav Nušić“ u Donjim Kolima i Rekavicama u petak su proslavili nikoljdanske praznike, a čaroliju u učionicama uveličala je posjeta Djeda Mraza koji je spustivši se sa školskog tavana mališanima donio vreću punu poklona. Paketiće za 45 osnovaca i