Magazin 17.09.2021.

Premijera filma “Toma” u Cineplexxu Palas

ČITANJE: 1 minuta

U srijedu, 22. septembra u 20:00 časova u Cineplexxu Palas, uz prisustvo glumačke i autorske ekipe, biće održana banjalučka premijera filma Toma.

Film Toma je impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje njegove same početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca, Kemala Montena i drugih. Toma je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po  njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši.

Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje liječenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenjevcima, preko prijateljstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

U filmu glume Milan Marić, Tamara Dragičević, Andrija Kuzmanović, Petar Benčina, Sanja Marković, Paulina Manov, Milena Radulović, Mirjana Karanović, Vojin Ćetković, Marko Janketić. Scenario su pisali Dragan Bjelogrlić, Nikola Pejaković, Zoran Lisinac i Maja Todorović a režiju potpisuje Dragan Bjelogrlić.

Film je na redovnom repertoaru Cineplexxa Palas od 23. septembra.

(E.M)