Magazin 07.12.2022.

PREMIJERA: Nastavak filma “Avatar” konačno prikazan nakon 13 godina

ČITANJE: 2 minute

Trinaest godina nakon što je Džejms Kameron objavio film s najvećom zaradom svih vremena, Avatar, režiser je u Londonu konačno premijerno prikazao njegov dugo očekivani nastavak.

Avatar: Put vode vraća publiku u očaravajući svijet Pandore, gdje su se u prvom filmu domorodački plavi ljudi Na'vi borili s ljudskim kolonistima za prirodne resurse Mjeseca. Smješten više od decenije kasnije, Put vode vraća glumce Sema Vorthingtona i Zoi Saldanu u uloge Džejka Salija i Nejtiri, sada roditelja petero djece.

Njihov miran život u džungli nalik raju prekinut je povratkom “Nebeskih ljudi”, Na'vi naziva za ljude, koji traže Salija. Kako bi zaštitili svoju porodicu i svoje pleme, Sali, Nejtiri i njihova djeca bježe na daleku teritoriju i traže utočište kod okeanskog klana Metkajina. Porodica mora brzo naučiti vodene puteve kako bi preživjeli dok se suočavaju sa sve bližom prijetnjom neprijatelja.

– Ovo je bio rad pun ljubavi koji je trajao deceniju, tako da je sjajno što ga konačno možemo podijeliti – rekao je Vorthington za Rojters na svjetskoj premijeri filma.

– Ovo je priča koja para srce, moćna je, vrlo je moćna, nadate se da će se povezati s publikom, ali nije samo kopija prve, stvarno smo proširili svijet – dodao je.

Saldana je rekla da je ponovno tumačenje njene uloge bilo “emotivno”.

– Bilo je uzbudljivo, bilo je i vrlo zastrašujuće jer je Džim očigledno povisio uloge za sebe, što je značilo da će svi imati potpuno novi izazov s kojim će se morati nositi – rekla je.

Sigourni Vejver glumi posvojenu kćerku Kiri, Nejtiri i Salija. Njena biološka majka je dr. Grejs Avgustine, koju je Vejver glumila u originalnom filmu.

– Cijela je stvar bila tako nevjerovatna avantura – rekla je.

Objavljen 2009. godine, Avatar je rangiran kao film s najvećom zaradom svih vremena s više od 2,9 milijardi dolara u globalnoj prodaji ulaznica, a do 2028. planirana su četiri nova filma.

– Nikada nisam sumnjao da će ovaj dan doći jer sam pročitao sva četiri scenarija. ali mislim da veličina zadatka, izgradnje svijeta, stvaranje potpuno novog nivoa detalja… To je bilo teško – rekao je producent Džon Landau, dodajući da je veći dio trećeg filma snimljen, prenosi Una.

– Nastavićemo istraživati ​​nove lokacije na Pandori, nastavićemo upoznavati nove i raznolike klanove – zaključio jem prenosi Srpskainfo.

(SB)

Oznake: Avatar