Preminuo Arsen Dedić

arsen dedic

arsen dedic

Legendarni šibenski kantautor Arsen Dedić preminuo je u 78. godini života.

Dedić je prije više od dvije nedelje zbog sepse  hospitalizovan u KBC-u Zagreb, nakon što mu je ugrađena proteza kuka u Krapinskim Toplicama.

Međutim, u posljednja dva dana stanje mu se naglo pogoršalo, otkazali su mu i bubrezi i u ponedeljak uveče je izgubio bitku s bolešću.

Arsenije Arsen Dedić rođen je u Šibeniku 28. jula 1938. godine.

Bio je pjesnik, kantautor i kompozitor, koji je uz veliki broj objavljenih albuma, održao mnoštvo koncerata i napisao više od 200 autorskih muzičkih djela za pozorišne predstave, filmove i televizijske emisije.

Sarađivao je sa mnogim muzičkim zvijezdama bivše Jugoslavije, kao što su Goran Bregović, Zdravko Čolić, Masimo Savić i Zoran Predin.

Njegovi najpoznatiji hitovi su “O mladosti”, “Djevojka za jedan dan”, “Sve što znaš o meni”…

Osim publike i kritike, Arsena su poštovale i voljele i njegove kolege, od kojih su ga mnogi smatrali svojim utjecajem. Svoju tugu izrazili su preko društvenih mreža.

Massimo Savić na svom je Facebook profilu izrazio tugu zbog smrti legendarnog muzičara.

– Tuga pregolema, umro je Maestro- napisao je pjevač uz muzički spot njegovog dueta s Dedićem “Za jednom kapi čistoga života”.

Od Dedića se pozdravila i Nina Badrić:

– Jednom sam imala tu privilegiju pjevati Arsenovu pjesmu. Zvala se to ‘Večer posvećena Arsenu u Opatiji’. Tada je njegova dijagnoza bila poprilično loša. No uspio je tada izboriti još jednu svoju bitku. Pamtim ga kao velikana, legendu, jednog od najvećih pjesnika ovih prostora, čovjeka koji je volio moju najdražu Gabi i tatu od genijalnog Matije- napisala je pjevačica i priložila svoju obradu Arsenove “Otkako te ne volim”.

Vrijeme i mjesto sahrane biće naknadno objavljeni.

PREPRODAVAO DROGU Optuženom ni traga ni glasa

Ognjen Ćutković, koji je bio osuđen na šest i po godina zatvora zbog šverca drogom, već drugi put se nije pojavio na ponovljenom suđenju u Okružnom sudu u Banjaluci. Postoji bojazan da je pobjegao iz BiH, zbog čega bi za njim mogla biti raspisana i potjernica. Sudija Snježana Kudrić istakla je da će Ćutkoviću biti

Servisne informacije za 16. septembar

Servisne informacije za ponedjeljak, 16. septembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje na teritoriji grada u protekla 24 sata zabilježeno je šest krivičnih djela. Javni red i mir narušen je četiri puta, dok je prekršaja bilo 16. Desilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno.

Prevrnuo se automobil u banjalučkom naselju Zalužani

U banjalučkom naselju Zalužani došlo je do saobraćajne nezgode kada se prevrnuo automobil zbog čega je saobraćaj malo usporen na ovom dijelu puta, saznaju “Nezavisne” Kako saznajemo, na sreću, u ovom udesu nema povrijeđenih osoba. U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su nam da je došlo do nezgode, ali nisu mogli da daju više detalja. “Dobili

Smjena generacija na banjalučkoj stranačkoj sceni

Ne tako davno, uoči lokalnih izbora 2016, Igor Radojičić bio je gotovo jedini relevantni političar na gradskom nivou, među kandidatima za vodeće funkcije, kojeg je većina glasača u Banjaluci percipirala kao, još uvijek, relativno mladog. Danas, godinu dana prije narednog odmjeravanja snaga, situacija je prilično izmjenjena, pa aktuelni gradonačelnik, u poređenju sa ostalim kolegama koji