Sport 04.03.2018.

Preston napustio Igokeu

ČITANJE: 1 minuta

Bili Preston nije više član Igokee pošto je zbog povrede ramena otputovao u Sjedinjene Američke Države i neće se vraćati u Laktaše.

Preston, koji ima 20 godina, u Igokeu je došao 20. januara kada je potpisao prvi profesionalni ugovor u karijeri.

Bivši student Univerziteta Kanzas trebalo je da bude jedan od nosilaca ove koledž ekipe, međutim 8. novembra 2017. godine učestvovao je u incedentu u kampusu ovog Univerziteta.

NCAA je pokrenuo postupak protiv Prestona koji je imao udes u kolima, koja su bila sumnjivog porijekla. Preston zbog postupka protiv njega nije mogao da zaigra za Kanzas na početku sezone.

Kako se slučaj odužio, a Preston želio da igra, u dogovoru sa porodicom napustio je Koledž i potpisao profesionalni ugovor sa Igokeom.

“Naš igrač Bili Preston u posljednje dvije sedmice osjeća nelagodnosti u lijevom ramenu. On će se vratiti nazad u Ameriku da se konsultuje sa ljekarom i fizioterapeutom. Nama je preostao još kratki dio sezone i ne želimo da ga dovedemo u bilo kakvu opasnost i zbog toga podržavamo ono što je najbolje za njega i da što prije dobije najbolji tretman”, rekao je generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

Preston je na narednom NBA draftu trebalo da bude među 20 igrača i spadao je među najtalentovanije igrače u SAD.

Inače Preston je pohađao “Oak Hill” srednju školu, jednu od najpoznatijih u SAD u koju su išli Karmelo Entoni, Režon Rondo, Kevin Durent, Majkl Bizli, MarkusVilijams, Nolan Smit, Džoš Smit, Taj Loson, Brendon Dženings…

(B92)