Magazin 22.05.2024.

Pridružite se: Ovog vikenda Banjalučki karneval donosi sjajnu zabavu na ulice našeg grada

ČITANJE: 1 minuta

U toku su pripreme za treći po redu Banjalučki karneval, koji će ovog vikenda, tačnije od  24. do 26. maja donijeti sjajnu zabavu u naš grad.

Više od dvadeset karnevalskih grupa iz zemlje i regiona prirediće spektakl na ulicama Banje Luke, zato ne propustite priliku da budete dio jedinstvene atmosfere.

Centralni događaj ovogodišnjeg karnevala zakazan je za subotu, 25. maj sa početkom u 18.00 časova. Velika karnevalska povorka kretaće se od Narodnog pozorišta Republike Srpske prema Trgu Krajine, gdje vas ove godine očekuje pravi spektakl uz plesačice brazilske sambe i performans „Mirror Crew“. Nakon nastupa karnevalskih grupa uslijediće i koncert grupe „Cubalkanika“.

Veče uoči karnevala, 24. maja od 19.30 časova i ovoga puta biće organizovana karnevalska žurka na otvorenom, gdje sve sugrađane, ali i brojne turiste očekuje fenomenalna zabava u centru našeg grada. Naime, svi posjetioci će na potezu od Gajeve ulice do „Parkića“ moći uživati u druženju sa karnevalistima.

Nedjelja, 26. maj rezervisana je za dječiji karneval, koji će biti održan kod fontane u Parku „Mladen Stojanović“ sa početkom u 11.00 časova. Preko 600 naših mališana obučenih u kreativne kostime zasigurno će učiniti da i ovo proljeće bude nezaboravno.

Pridružite se jer sve posjetioce ovog vikenda očekuje mnogo smijeha, druženja, pjesme i dobre zabave, a ljepota,raznolikost i šarolikost plesnih kostima svakako će uljepšati ovu jedinstvenu turističku manifestaciju.