Magazin 10.09.2018.

„PRIJATELJI SE STIČU, A NE DODAJU“ U Domu omladine izvedena edukativna predstava za školarce

ČITANJE: 1 minuta

U Domu omladine danas je izvedena edukativna pozorišna predstava „Prijatelji se stiču, a ne dodaju“ za učenike sedmih, osmih i devetih razreda osnovnih škola iz Banje Luke.

Predstava govori o vrijednostima koje pod uticajem savremenih tehnologija i društvenih mreža polako padaju u drugi plan i kroz zanimljiv scenario ukazuje djeci na opasnosti koje komuniciranje na društvenim mrežama može da nosi.

-Grad je podržao ovaj projekat nevladine organizacije „Genesis Project“ jer ukazuje djeci na brojne opasnosti savremenih tehnologija i edukuje ih o tome kako da komuniciraju na pravi način – kazala je načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić. Ona je ukazala na značaj sličnih projekata koji omogućavaju učenicima da se upravo u tinejdžerskom uzrastu na edukativan način upoznaju sa opasnostima, koje postoje u komunikaciji putem društvenih  mreža.

Interaktivne i edukativne predstave, kroz svoje aktivnosti, „Genesis Project“ realizuje već više od 20 godina u osnovnim školama širom BiH.