Vijesti 22.07.2016.

Prijavite komunalni problem, značajna svaka informacija

ČITANJE: 2 minute

Na dežurni telefonski broj za prijavu komunalnih problema (051/244-593), od početka ove godine, upućeno je 500 poziva.

Prema podacima Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja – sugrađani su najviše pozivali ovaj broj da bi tražili intervenciju na javnoj rasvjeti, zatim orezivanje drveća, košenje trave, te se interesovali za javni poziv zajednicama etažnih vlasnika za sufinansiranje radova na sanaciji fasada zgrada.

Građani su broj telefona: 244-593 pozivali i da bi prijavili oštećenja na saobraćajnicama, na komunalnoj opremi i dječijim igralištima, te začepljenje slivnika,  dok je bilo i poziva u vezi sa rasporedom kontejnera, pojavom pasa lutalica, i dr.

Kako su naglasili u Odjeljenju, svi pozivi su evidentirani i isti dan po prijemu proslijeđeni referentima zaduženim za određenu oblast. Ukoliko je bilo riječ o prijavi kvarova ili problemima koji se odnose na redovno održavanje javne higijene, zelenila, komunalne opreme, javne rasvjete i slično, pristupalo se otklanjanju oštećenja ili kvarova. Ukoliko je riječ o pitanjima iz nadležnosti Odjeljenja – na njih je upućivan odgovar, a prijedlozi za izgradnju infrastrukture su evidentirani.

-I ovaj vid komunikacije sa građanima je značajan, jer zajednički utičemo na izgled grada i efikasnije rješavanje uočenih problema iz komunalne oblasti.

Zato je od 2014. godine u funkciji ovaj poseban broj telefona, putem kojeg građani mogu blagovremno da obavijeste nadležne o svojim zapažanjima i primjedbama, koje se odnose na održavanje komunalne infrastrukture (oštećenja na saobraćajnicama i pješačkim površinama, horizontalnoj i vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji, semaforima, kvarovi na javnoj rasvjeti, oštećenja ili uništavanje zelenih površina, komunalne opreme, klupa, korpi za otpatke, nadstrešnica na autobuskim stajalištima, kontejnera za odlaganje otpada, itd.) – zaključili su iz nadležnog Odjeljenja.