Vijesti 04.11.2015.

Prijedor: Grafiti posvađali odbornike Gradskog parlamenta

ČITANJE: 1 minuta
prijedor odbornici
Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić pozvao je danas odbornike Skupštine grada da ne koriste skupštinsku govornicu za političke rasprave, te apelovao da se drže dnevnog reda.

Odgovarajući na obraćanja odbornika koji su osudili grafite protiv lidera i funkcionera opozicije Republike Srpske koji su se pojavili u Prijedoru, Pavić je rekao da će gradsko Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove dati nalog za uklanjanje grafita.

– O meni se pišu parole ima 10 godina, kako sam gradonačelnik. Nikada niste ustali da kažete i osudite to… A ako već osuđujete, osudite jednako sve koji pišu i koji možda iniciraju. Nemojte izdvajati da jedne treba štititi, a druge ne treba- poručio je Pavić.

Odbornik SDS-a Ratko Stojić rekao je da nije primjereno nazivati izdajnicima Dušana Berića kojem je visoki predstavnik zabranio političko djelovanje i Borislava Bojića koji je ranjen izašao iz bolnice da bi branio svoj grad.

Odbornik SDS-a Vinko Kos pozvao je Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove grada Prijedora da pristupi brisanju grafita koji su ne samo neprimjereni nego uznemirujućeg sadržaja i pozivaju na ubistvo i linč.

Predsjednik Skupštine grada Sead Jakupović je, takođe, pozvao odbornike da se se uzdrže od predizborne kampanje tokom zasjedanja.

Na zidovima dvije zgrade u Prijedoru prije nekoliko dana osvanuli su grafiti uvredljivog i prijetećeg sadržaja u kojima se spominju funkcioneri opozicionih partija u Republici Srpskoj.

(Agencije)