Magazin 15.01.2020.

PRIJEM U SKUPŠTINI GRADA: Orden direktoru istovremeno i priznanje Narodnom pozorištu RS

ČITANJE: 1 minuta

Za direktora Narodnog pozorišta RS i glumce ove pozorišne kuće danas je u Skupštini grada organizovan prijem povodom dodjele Ordena zastave RS sa zlatnim vijencem, kojim je nacionalni teatar odlikovala predsjednica RS, Željka Cvijanović, u okviru obilježavanja 9. januara, Dana Republike Srpske.

Direktor Narodnog pozorišta RS Nenad Novaković je rekao da je orden obaveza, ali istovremeno i priznanje Narodnom pozorištu, te ljudima koji u njemu rade ne samo sada, već unazad 90 godina.

– Ova godina je za nas značajna jer obilježavamo značajan jubilej devet decenija rada u kontinuitetu. Promijenjeno je toliko država i političkih sistema ali pozorište je opstalo i važi za jednu ozbilju instituciju kulture u regionu. Nadamo se uspješnoj saradnju sa gradom Banjaluka jer većina naših aktivnosti oko obilježavanja ovog jubileja odigravaće se upravo u ovom gradu. Dobili smo podršku i razumjevanje i nadam se da ćemo ubuduće još ozbiljnije sarađivati – kazao je Novaković.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić je rekao da je ovaj prijem prilika da se Grad zahvali rukovodstvu i svim onima koji su učestvovali u stvaranju, održavanju i usavršavanju ove ustanove.

– Koliko su postigli, sigurno najbolje govori i orden koji su dobili povodom Dana RS – naglasio je Talić.

Kazao je da je ovaj prijem bila prilika da razgovaraju o njihovim aktivnostima i viziji razvoja pozorišta te o projektu multifunkcionalne kongresne dvorane.

– Razgovarali smo kadrovskoj postavi u Narodnom pozorištu te sa kojim problemima se suočavaju i na koji način se mogu prevazići, a bilo je riječi i o proslavi samog jubileja – rekao je Talić.

(Srpskainfo)