Magazin 21.09.2021.

PRIJEM UOČI PREDSTAVE: Članovi aleksinačkog Teatra 91 i BSP u Gradskoj upravi

ČITANJE: 1 minuta

Predstavnici Gradske uprave upriličili su danas prijem za predstavnike Banjalučkog studentskog pozorišta i njihove goste iz Gradskog pozorišta „Teatar 91“ iz Aleksinca, koji će večeras u Podrum sceni u Gospodskoj ulici izvesti predstavu „Kabare treće stanje“, saopšteno je iz Gradske uprave.

Tokom sastanka, bilo je riječi o dobroj praksi i saradnji dva pozorišta.

“Takođe, razgovarali smo o njihovom načinu finansiranja i o programskim aktivnostima. Smatram da su ovakve saradnje zaista korisne i za grad, i za umjetnost i da je ovakvu vrstu komunikacije potrebno ostvarivati što češće”, kazala je savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić – Banjac.

Član Gradskog pozorišta „Tetar 91“ iz Aleksinca Zorica Stevanović je kazala da im je ovo prvo gostovanje u Banjaluci.

“Saradnja je potekla zahvaljujući poznanstvu, saradnji i drugarstvu našeg reditelja Branslava Nedića i direktora Studentskog banjalučkog pozorišta koji su dogovorili da bi bilo lijepo da naše predstave vidi i banjalučka publika. Tako da ćemo večeras vrlo rado i zdušno da odigramo jednu predstavu koja govori o svakodnevnim problemima mladog bračnog para, koji su upravo postali roditelji”, poručila je ona.

Predstava „Kabare treće stanje“ biće izvedena večeras povodom obilježavanja Međunarodnog dana mira, sa početkom u 20.30 časova.

Tekst i režiju ove zanimljive predstave potpisuje Branislav Nedić, a u predstavi igraju Bojan Cvetković, Srđan Stojadinović, Bojana Kostić, Zorica Stevanović i Predrag Milenković.

(SB)