Biznis 16.11.2015.

Prinudna uprava u “Banci Srpske”!

ČITANJE: 1 minuta
banka srpske
Agencija za bankarstvo Republike Srpske uvela je privremenu upravu u „Banku Srpske“, suspendovala sva prava direktora, uprave i Nadzornog odbora, te za privremenog upravnika imenovala Petra Mićića.

U Banku Srpske ušao je interventni tim Agencije i ona neće raditi narednih nekoliko dana, saznaje poslovni portal CAPITAL.ba.

Mićić, diplomirani ekonomista zaposlen u Agencije za bankarstvo, preuzeo je danas dužnost privremenog upravnika, a na osnovu Rješenja Agencije o uvođenju privremene uprave donesene 11. novembra.

– Razlozi za imenovanje privremenog upravnika su što poslovanje Banke nije u skladu sa Zakonom o bankama RS i drugim zakonskim i podzakonskim propisima. Privremeni upravnik je obavezan da u roku od 60 dana pismeno predloži Agenciji mjere iz člana 113. Zakona o bankama RS – saopšteno je iz Agencije za bankarstvo.

U Agenciji kažu da se za vrijeme trajanja mandata privremenog upravnika suspenduju sva prava Nadzornog odbora, Odbora za reviziju, direktora i uprave banke i njihova ovlaštenja preuzima privremeni upravnik.