Vijesti 08.09.2015.

Prnjavorčanin pronevjerio 30.530 KM

ČITANJE: 1 minuta
pronevjera

Banjalučka policija podnijela je tužilaštvu izvještaj protiv lica čiji su inicijali D.P. iz Prnjavora, koje je osumnjičeno da je, kao poslovođa u jednom privatnom trgovinskom preduzeću, izdavalo fiktivne račune kupcima, čime je oštetilo poslodavca za više od 30.000 KM.
– Ovo lice osumnjičeno je da je 1. januara 2014. godine do 17. februara ove godine, protivpravno prisvojilo novac i robu u ukupnom iznosu od 30.530 KM – rečeno je u Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

D.P. je u poslovnoj dokumentaciji o prodaji robe upisivalo neistinite podatke izdavanjem fiktivnih računa kupcima, iako kupci robu nisu ni preuzeli ili su je preuzeli i platili.

– Kriminalistička policija Centra javne bezbjednosti Banjaluka podnijela je izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv lica čiji su inicijali D.P. iz Prnjavora koje se sumnjiči da je prevarom i falsifikovanjem protivpravno prisvojilo 30.530 KM – rečeno je u CJB Banjaluka.

Novac koji je uzet od kupaca, osumnjičeni je pravdao na način da je povećavao njihova dugovanja na pregledu kartica kupaca, čime je oštetio poslodavca.

Osumnjičeno lice je radilo kao poslovođa u prnjavorskoj poslovnoj jedinici jednog privatnog trgovinskog preduzeća iz Banjaluke.

(Agencije)