Magazin 25.05.2024.

Prodaje se kuća iz klasika “Sam u kući”, cijena “sitnica”

ČITANJE: 1 minuta

Prodaje se kuća iz kultnog filma “Sam u kući”. Raskošna građevina nalazi se u mjestu Vinetka, nadomak Čikaga, u SAD, a košta 5,2 miliona dolara. Dom je potpuno renoviran i proširen 2018. godine, a sadašnji vlasnici su u njemu živjeli 12 godina, javlja TMZ, prenosi 24sata.

Novi vlasnici imaće na raspolaganju pet spavaćih soba i šest kupatila. Osim toga, kuća ima kino te zatvoreno sportsko igralište.

Za vrijeme snimanja prvog dijela “Sam u kući”, ovaj luksuzni dom pripadao je porodici Abendshien. Vlasnici kuće bili su od 1988. do 2011. godine, kad su je prodali za 2,4 miliona dolara. Te godine agentica za nekretnine Marissa Hopkins objavila je i YouTube video u kojem je pokazala kako kuća izgleda kad se u njoj ne snima. Tad je nekretnina prodana za 1,5 miliona dolara.

Porodica Abendshien živjela je u kući samo godinu i po, kad im je prišao Chris Columbus, redatelj jednog od najpopularnijih božićnih filmova.

– Rekao nam je da je naša kuća idealna za snimanje. Nismo imali pojma da će film doživjeti toliki uspjeh – rekli su ranije vlasnici.

Dok se snimao “Sam u kući”, oni su oko šest mjeseci uglavnom boravili u glavnoj spavaćoj sobi, dok su se u preostalom dijelu kuće snimale dobro poznate scene iz hit komedije.

Oznake: Sam u kući