Magazin 24.08.2020.

Producenti filma “Košare”: Novi scenario će odobriti odbor sastavljen od boraca

ČITANJE: 2 minute

Vladan Anđelković i Nemanja Mićić, vodeći ljudi produkcijske kuće “Omega” odgovorili su na spekulacije koje je na društvenim mrežama pokrenuo reditelj Balša Đogo i rekli da će sav profit od bioskopskih projekcija filma “Košare” donirati porodicama boraca i preživjelim borcima sa Košara.

Istovremeno, producenti odgovorno tvrde da će film i serija o srpskim junacima biti takvi da veličaju patriotski čin srpskih boraca, osnažuju njihovo herojstvo, i da će vjerodostojno prenijeti sve što se dešavalo u karauli 1999. godine.

“Novi scenario će odobriti odbor sastavljen od boraca sa Košara, jer oni znaju šta se desilo i kako je borba izgledala i samo oni mogu da kažu da li je nešto dobro ili ne”, napominje Vladan Anđelković, koji je prije osnivanja “Omega produkcije” bio generalni direktor četiri televizije u Srbiji, Crnoj Gori i Sloveniji.

“Mi ovaj projekat ne radimo zbog novca i zarade, on je za sve nas nešto sveto, nešto što nema cenu. Svi smo mi u službi događaja na Košarama, koji je iznad nas. Zato je potrebno da napravimo nešto vredno i kvalitetno što će biti spomenik u formi video-zapisa, posvećen našim borcima iz ove bitke, a garantujemo da će krajnji rezultat biti upravo takav, bez obzira na to ko je reditelj, ili ko su drugi članovi tima. Dokaz naše posvećenosti ovom projektu je i odluka da doniramo naš kompletan profit od bioskopskih projekcija porodicama boraca sa Košara i preživelim borcima, o čemu nismo želeli javno da govorimo, ali su nas na to navele optužbe Balše Đoga, koji je želeo da nas privatno i profesionalno diskredituje, nakon što smo otvoreno izrazili nezadovoljstvo njegovim radom. Zbog optužbi iznetih na naš račun, pokrenut je postupak kojim će se nadalje baviti advokati”, rekao je Vladan Anđelković, prenose “Novosti”.

Producent Nemanja Mićić, koji se poslednjih 20 godina bavi produkcijom nakon što je završio Fakultet dramskih umetnosti, objašnjava da su prvi problemi sa rediteljem nastali oko njegovog probijanja rokova.

“Balšu smo odabrali jer poznaje ratnu tematiku, bio je učesnik ratova i smatrali smo da može da uradi ovaj veliki projekat, iako je ovo bio prvi put da ga neko samostalno angažuje kao reditelja filma, uglavnom je bio pomoćnik. Mi nismo u tome videli prepreku, već naprotiv, razumeli smo da će on želeti ovim projektom da se dokaže u svim segmentima rada i da pokaže koliko zna. Upoznali smo se, vrlo brzo dogovorili i pridružio nam se u timu”, zaključuje Mićić.

(N.S/ Banjaluka.net)

 

 

Oznake: Košare