Biznis 18.02.2022.

Prointer ITSS: Nismo dobili zvanično saopštenje Microsofta o prekidu saradnje

ČITANJE: 2 minute

– Naša kompanija nije dobila obavještenje od kompanije Microsoft, niti od distributerskih kuća sa kojima sarađujemo, a koje se odnosi na pitanje partnerskog statusa. U tom smislu, kompanija Prointer ITSS, kao i do sada, nastavlja sa redovnim poslovnim aktivnostima i projektima, saopštili su iz ove IT kompanije nakon što su iz Microsofta određenim medijima prije dva dana potvrdili da prekidaju saradnju sa kompanijom Prointer ITSS.

“Prointer više neće imati licencu odnosno mogućnost da ubuduće koristi i prodaje programe Microsofta”, naveli su mediji tada.

Saopštenje kompanije Prointer ITSS prenosimo u cijelosti.

“Kompanija Prointer ITSS, članica Infinity International Group nastavlja saradnju sa brojnim partnerima koji su svjetski poznata imena kada je u pitanju oblast informacionih tehnologija. Kao i svih prethodnih godina, u saradnji sa našim vendorima iz čitavog svijeta zajednički implementiramo značajne projekte kojima unapređujemo stepen tehnološkog razvoja kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu.

S ciljem postizanja maksimalnog kvaliteta u svakom od projekata i ispunjavanja zahtjevnih kriterijuma i svjetski priznatih standarda u poslovanju, redovno prolazimo kroz periodične revizije naših partnerskih statusa i kompetencija. Kao i sa drugim vendorima, i sa kompanijom Microsoft redovno obavljamo reviziju naših kompetencija.

Naša kompanija nije dobila obavještenje od kompanije Microsoft, niti od distributerskih kuća sa kojima sarađujemo, a koje se odnosi na pitanje partnerskog statusa. U tom smislu, kompanija Prointer ITSS, kao i do sada, nastavlja sa redovnim poslovnim aktivnostima i projektima.

Istovremeno odbacujemo nesnovane i neargumentovane spekulacije koje su se pojavile u pojedinim medijima, da kadrovsko prestrukturiranje u samoj grupaciji ima bilo kakve veze sa navedenom saradnjom,  a posebno insinuacije kojima se u politički kontekst stavljaju poslovni odnosi.

Napominjemo da su svi menadžeri i dalje na rukovodećim pozicijama u kompaniji Prointer ITSS. U tom pravcu naša namjera je da kroz tehnološki fokusirane organizacione jedinice damo novu snagu našem razvoju. Kako je na tom planu SAP tim jedan od najvažnijih sektora, njime će u narednom periodu rukovoditi prethodna direktorica kompanije, Gordana Kovačević.”

Oznake: Prointer ITSS