Magazin 22.09.2020.

PROJEKAT SA 135 UČESNIKA: Talić zatvorio Omnibus mladih dramaturga

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić, zatvorio je u Studentskom pozorištu projekat „Omnibus mladih dramaturga iz EU i BiH“ koji je finansirala Delegacija Evropske unije u BiH.

Za svaku pohvalu je što kreativni rad i stvaralačka energija mladih i svih okupljenih oko Banjalučkog studentskog pozorišta ne posustaju ni u teškim uslovima, ni u vrijeme korone. Oni su predanim radom u kontinuitetu osmislili višestruko značajan projekat koji je okupio 135 mladih dramaturga iz EU i BiH – rekao je Talić.

Dodao je da je dragocjeno što su mladi stvaraoci u okviru ovog projekta dobili priliku da ispolje svoju kreativnost, ali i da prošire znanja učeći od profesionalnih režisera, glumaca, scenografa.

Režiser i magistar dramaturgije, Aleksandar Pejaković koji je na čelu projektnog tima istakao je sinergiju konzorcijuma Banjalučkog studentskog pozorišta i AAP ELECTRONIC koji su zajedno organizovali i osmislili projekat.

– Prezadovoljni smo odjecima “Omnibusa mladih dramaturga iz EU i BiH” kako unutar BiH, tako i u Evropi. Od 21. februara do 21. septembra realizivali smo 27 radionica i 27 repriza uz 3.000 gledalaca – naveo je Pejaković.

(SB/banjaluka.net)