Magazin 18.01.2021.

Promocija knjige “Himerina krv: Roman o Dučiću” u Domu omladine

ČITANJE: 1 minuta

Promocija nove knjige srpskog pisca Slaviše Pavlovića “Himerina krv: Roman o Dučiću” biće održana 21. januara 2021. godine sa početkom u 19 časova u amfiteatru Doma omladine Banja Luka.

Organizator promocije je agencija Venturo iz Banjaluke.

Sa autorom će razgovarati Ernest Bučinski, novinar i publicista iz Banjaluke.

“Himerina krv” je prvi roman o Jovanu Dučiću, a prema riječima recenzenta Vladimira Kecmanovića, Slaviša Pavlović je na način dostojan onoga što je vrijedno u srpskoj književnoj tradiciji uspio da osvijetli malo poznate aspekte iz života i rada velikog pisca i diplomate.

Slaviša Pavlović je do sada objavio romane “Stari zavet” (2010), “Nema šanse da ne uspem” (2012), “Zavet heroja” (2014), “Apisov apostol” (2016), “Ratnici crne ruke” (2017) i “Himerina krv – roman o Dučiću” (2020). Prevođen je na ruski jezik. Njegov roman “Zavet heroja”, objavljen povodom 100 godina od početka Velikog rata, dva mjeseca je bio na top listi bestseler romana u Rusiji. Predgovor za roman je napisao predsjednik Ruske Dume Sergej Nariškin.

Pavlović je bio i stručni konsultant u prvoj sezoni poznate serije “Senke nad Balkanom”.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici je ograničen. Obavezno je nošenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku na ulazu u salu. Ulaz slobodan!

(E.M)

Oznake: Dom omladine