Magazin 02.06.2019.

PROMOCIJA VRBASA I BANJALUKE Otvoren četvrti Memorijalni ribolovni kup “Vladan Kos”

ČITANJE: 1 minuta

U Krupi na Vrbasu kod Banjaluke predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić, otvorio je četvrti Memorijalni ribolovni kup “Vladan Kos” koji je organizovalo Sportsko-ribolovno društvo Banjaluka i udruženje Mladica.

U takmičenju tehnikom “varaličarenje” pastrmke, učestvuje 30 ribolovaca iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Hrvatske.

“Banjaluka itekako ima jedan veliki potencijal za razvoj ribolovnog turizma, te mislim da je veoma bitno da se donesu što prije odredjena zakonska rješenja koja će dodatno omogućiti da se ovaj vid turizma još više razvija. Grad Banjaluka je prošle godine usvoji strategiju razvoja grada gdje je jedna od smjernica i razvoj koncepta zelenog grada, a ovakvi turniri itekako se uklapaju u sam taj koncept i doprinose razvoju istog”, rekao je Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

U okviru manifestacije, rječica Krupica je dodatno poribljen sa preko 700 komada potočne pastrmke. Memorijalni kup se organizuje četvrti put u čast, Vladana Kosa, koji je jedan od osnivača Udruženja “Mladica”, kao i dugogodišnji član SRD “Banja Luka”, a tragično je preminuo 2015. godine.

Dragan Petrušić, predsjednik Sportsko ribolovnog društva Banjaluka, dodaje da osim druženja, turnir ima za zadatak da promoviše prirodni potencijal rijeke Vrbas.

“Ovo je turnir revijalnog karaktera i jedinstvena prilika da se na jedan human i sportski način prisjetimo našeg velikog prijatelja i ribolovca Vladana Kosa. Ujedno promovišemo sve ljepote riječice Krupice i rijeke Vrbas kao i grad Banjaluku”, rekao je Petrušić.

(atv)

Oznake: Zoran Talić