Vijesti 31.10.2015.

Pronađen ruski avion na Sinaju: Spasioci na terenu

ČITANJE: 1 minuta
Olupina aviona
Egipatski vojni avioni otkrili su olupinu srušenog ruskog putničkog aviona Erbas A-321 aviona u planinskom području u oblasti Hašaba južno od Ariša na Sinaju, a 45 vozila Hitne pomoći ide ka mjestu pada, kako bi odnijeli mrtve i ranjene, saopšteno je iz egipatske vlade.

Prema prvim informacijama, avion je potpuno uništen, ali, kako nezvanično javljaju svjetski mediji, ima preživelih.

Glasovi zarobljenih putnika se čuju u jednom dijelu letjelice, posvjedočili su navodno pripadnici spasilačkih ekipa, prenosi Reuters.

– Spasioci pokušavaju da uđu u taj dio aviona, nadamo se da ćemo naći preživjele – rekao je jedan od spasilaca Rojtersu.

Među 224 osobe koje su bile u avionu, koji je letio od Šarm el Šika prema Sankt Peterburgum, nalazilo se 17-oro djece, 200 odraslih i sedam članova posade, prenijele su RIA novosti.

Portparol ruske vadzuhoplovne uprave Rosavijacija, Sergej Isvolski je kazao za agenciju Interfaks da je avion poletio u 6.21 sati, a da je kontakt sa njim izgubljen poslije 25 minuta.

Zvaničnici egipatske kontrole letenja rekli su da je prekinuta komunikacija sa ruskim čarterom koji je letio na liniji Šarm el-Šeik – Sankt Peterburg.

(Kurir)