Vijesti 29.09.2015.

Prvi pravoslavni vrtić u Kozarskoj Dubici

ČITANJE: 1 minuta
svetosavski dom
U Svetosavskom omladinskom centru pri Hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici od 1. oktobra počinje sa radom pravoslavni vrtić, koji će poslovati kao organizaciona jedinica Javne ustanove Dječiji vrtić “Pčelica”.

Vrtić će pohađati 32 djece raspoređene u dvije grupe, sa kojima će raditi tri vaspitača.

– Novoizgrađeni pravoslavni vrtić radiće kao organizaciona jedinica Javne ustanove Dječiji vrtić “Pčelica”, sa istim planom i programom za sve predškolske ustanove u Republici Srpskoj, s tim što će polaznici pravoslavnog vrtića imati i pravoslavnu vjeronauku- potvrdio je prvi paroh dubički Gojko Slijepčević.

On je zahvalio na podršci lokalnoj zajednici i dodao da će u okviru Svetosavkog omladinskog centra raditi i konačište za goste sa kapacitetom od 20 ležaja.

Izgradnja Svetosavskog omladinskog centra pri Hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici počela je 2011. godine, a u obezbjeđenju sredstava za izgradnju objekta pravoslavnog vrtića učestvovao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Vlada Srpske, opština Kozarska Dubica, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, crkvena opština Kozarska Dubica i privrednici sa svojim donacijama.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik