Biznis 29.11.2020.

PRVI U REGIONU: U Olimpijskom centru “Jahorina” otvorili sezonu skijanja

ČITANJE: 1 minuta

Olimpijski centar “Jahorina” zvanično danas prvi u regiji otvario sezonu skijanja, uz obogaćene sadržaje i kapacitete.

Zahvaljujući snježnim padavinama, pogodnoj temperaturi, a najviše sistemu za osnježavanje, Jahorina ponovo spremno dočekuje sve ljubitelje snježnih aktivnosti, saopćeno je iz Olimpijskog centra, prenosi Klix.

“Pratimo situaciju, sistem za osnježavanje je u pogonu u svakom momentu kada to uslovi dozvoljavaju. Za sada je skijašima na raspolaganju staza Poljice i lift sidro Poljice”, rekao je za Srnu direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić.

On je naveo da je šestosjed Poljice u pogonu, ali za panoramsku vožnju do Olimpijskog bara, koji ove zime skijašima svoja vrata otvara u proširenom kapacitetu i sa novim menijem.

Radno vrijeme ski centra je od 9 do 16 sati za dnevno i od 18 do 21 sat za noćno skijanje.

Popust od 70 posto važit će na dnevne i dnevno-noćne karte koje se kupe i iskoriste isti dan, a kupovina karata je moguća na prodajnom mjestu Poljice.

Olimpijski centar “Jahorina” apeluje da se svi skijaši i posjetioci tokom boravka na ovoj planini pridržavaju svih neophodnih epidemioloških mjera, da budu odgovorni prema sebi i drugima, te da uživajući u snježnim radostima jačaju svoj imunitet boravkom u prirodi i aktivnim odmorom na Jahorini.

(SB/Banjaluka.net)

Oznake: OC Jahorina