Biznis 16.09.2021.

PSG se pridružio NFT ludilu dogovorom sa Cripto.com

ČITANJE: 1 minuta

Francuski fudbalski tim Paris Saint-Germain (PSG) imenovao je Cripto.com kao svoju službenu platformu za kriptovalute u partnerstvu sa klubom Ligue 1 koja takođe predviđa da se pridruži klubu NFT tokena.

Višegodišnji ugovor će omogućiti izdavanje ekskluzivnih PSG NFT-ova na matičnoj platformi Cripto.com.

Vrijednost dogovora nije objelodanjena, ali Cripto.com će platiti „značajan dio“ sponzorske naknade koristeći token kriptovalute CRO, prenosi kripto.ba.

To je drugo veliko fudbalsko NFT partnerstvo objavljeno ove sedmice, nakon što se španska La Liga povezala sa digitalnim kolekcionarstvom blokova i fantasy platformom Sorare koja će obožavaocima ponuditi digitalne kartice.

Za Cripto.com, aranžman dodaje velike ugovore sa Formulom 1 i Ultimate Fighting Championship (UFC) potpisanim tokom ljeta, koji navodno vrijede 100 miliona USD, odnosno 175 miliona USD.

Platforma je takođe partner u inovacijama i tehnologiji Lega Serie A, organizacionog tijela za vrhunski italijanski klupski fudbal, nadopunjujući ugovore sa Montreal Canadiens-om Nacionalne hokejaške lige (NHL) i timom Aston Martin Formule 1.

„Ovim partnerstvom Paris Saint-Germain još jednom demonstrira svoju viziju i liderstvo kao pionir u oblastima poput načina života, esporta i digitalne tehnologije“, rekao je Marc Armstrong, glavni direktor PSG-a za partnerstva.

“Ovo je uzbudljivo vrijeme za kriptovalute i jedva čekamo da radimo sa Cripto.com kako bismo svim navijačima kluba donijeli nova iskustva.”

Kris Marszalek, suosnivač i izvršni direktor Cripto.com, dodao je: „Naša misija od prvog dana je bila da ubrzamo svjetski prelaz na kriptovalute. To činimo tako što pronalazimo najbolje partnere na svijetu, a Paris Saint-Germain je bez premca.”

„Između vidljivosti brenda, pristupa stadionu i timu i zajedničkog razvoja NFT-a, nema sumnje da ćemo stvoriti nova i uzbudljiva iskustva za ljubitelje fudbala širom svijeta.“

(SB)

Oznake: PSG