Punite mobilni vlastitim kaišem

Kais punjac
Kais punjac
Smartfoni još uvijek prebrzo prazne baterije i još nije otkriven neki trik koji bi to konkretnije promijenio.

Ali jedna kompanija smislila je zgodan način kako da nikada ne ostanete vani s ispražnjenim telefonom.

ION remen je standardni crni kožni kaiš s ugrađenom baterijom od 3.000 mAh.

To je dovoljno da se jednom potpuno napuni skroz prazna 1.715 mAh baterija koja se nalazi unutar standardnog iPhone 6s i da vam ostane još energije za dopunjavanje.

Mali USB port smješten je na vrhu kaiša za priključivanje vašeg smartfona a ima i mala LED svjetla koja pokazuju koliko vam je baterija puna.

S obzirom na inherentnu zapaljivost litij-ionskih baterija, tim koji je dizajnirao onaj kaiš ozbiljno je pristupio pitanju sigurnosti.

– Želimo garantovati dodatnu sigurnost i zato smo razvili Encapluspak, tehnologiju koja štiti baterije od slučajnog oštećenja i opšteg habanja tako da ih prekriva čelikom – objasnili su tvorci i dodali da se ova tehnologija sastoji od dva odvojena sloja čelika između baterija i vanjskoga svijeta, koji sprečavaju da bilo kakav uticaj iz vanjskog svijeta ometa korištenje baterija.

ION kaiš trenutno prikuplja novčane donacije na crowdfunding stranici Kickstarter, gdje je u trenutku pisanja ovog teksta prikupio 33.331 dolar od planiranih 50.000. Ako uspiju sakupiti planiranu sumu, kaiš bi se trebao pojaviti u prodaji u junu 2016.

(net.hr)

SOCIJALISTI PREDLAŽU: Dragutin Škrebić kandidat za načelnika opštine Teslić

Opštinski odbor Socijalističke partije u Tesliću ne namjerava da ima pasivnu ulogu na lokalnim izborima iduće godine, o čemu svjedoči i objava SP na društvenim mrežama da za načelnika ove opštine predlažu Dragutina Škrebića, odnedavnog direktora Inspektorata Republike Srpske i ranijeg predsjednika Unije udruženja poslodavaca RS. Objavu prenosimo u cijelosti. “Dana 12. 12. 2019. godine

AĆIMOVIĆ: Talijan sam po baki s mamine strane

Draško Aćimović, kojeg je Predsjedništvo DNS jednoglasno izglasalo za kandidata na funkciju ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH oglasio se otvorenim pismom za javnost nakon niza događaja u ovoj stranci u proteklim danima.