Politika 25.09.2015.

Pupovac u Saboru: Milanović širi mržnju prema Srbima

ČITANJE: 1 minuta

Zagreb,06.01.2012.(novosti)-MILORAD PUPOVAC foto Ognjen Alujevic

Mjere hrvatske vlade prema Srbiji krše sporazum o normalizaciji odnosa Zagreba i Beograda iz 2006. godine, što je dvije države vratilo na period prije potpisivanja tog sporazuma, poručio je danas u Saboru zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac.

Pupovac, koji je i predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća, rekao je da je to natjeralo građane dveju država da putuju kroz Mađarsku ili eventualno BiH, s posljedicama koje su diskriminatorske.

Citirajući odredbe pomenutog sporazuma, Pupovac je upitao ko je dao ovlašćenje da premijer u i vladi da krše sporazum i da budu iznad Sabora.

– Uostalom, koja je to pamet da se međunarodni problem izbeglica pretvara u međudržavni problem, u nacionalističke ispade između Hrvatske i Srbije, da se u Hrvatskoj širi nacionalistička atmosfera protiv Srba i da Sabor svoj mandat završava u takvoj atmosferi – zapitao je Pupovac.

Pupovac je, kako je prenela Hina, rekao da je zabrinut jer svi saborski klubovi previđaju i potcjenjuju činjenicu da vlada i Ustavni sud uzimaju sebi ovlašćenja koja pripadaju Saboru.

(Agencije)