Vijesti 27.06.2016.

Putinovi “Vukovi” se provozali Banjalukom

ČITANJE: 2 minute

Oko 180 članova jedne od najvećih bajkerskih grupa na svijetu, ruskih “Noćnih vukova”, posjetilo je Banjaluku u sklopu turneje “Slavenski svijet 2016”.

Banjalukom su krstarili članovi iz Bugarske, Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, s njima je trebalo da bude i dvadesetak članova iz Rusije, koji su zbog problema na putu malo kasnili. Prva destinacija po dolasku u Banjaluku bio im je spomenik 12 beba, na koji su položili vijence.

“Oko pola dva smo stigli u Banjaluku i najprije smo položili vijence na spomenik 12 beba, nakon čega smo se uputili ka spomeniku caru Nikolaju, gdje smo takođe položili vijence”, rekao je za “Nezavisne” Goran Tadić, član “Noćnih vukova” iz RS.

U okviru turneje “Noćni vukovi” će posjetiti 12 zemalja, a dionicu kroz RS su nazvali “Vidovdanska vožnja”. Nakon polaganja vijenaca veče je trebalo da provedu odmarajući od putovanja i družeći se kraj Vrbasa, a na kratko su se susreli i s Petrom Đokićem, ministrom energetike i rudarstva RS.

“Iz Banjaluke idemo do Doboja, gdje ćemo imati defile kroz grad, nakon čega idemo junaku Spomenku Gostiću da položimo vijenac. Sa Spomenkovog groba bismo, prema planu, trebali na Ozren na slavu Vojske RS”, kazao je Tadić.

“Noćne vukove”, koji su nastali 1980. godine, predvodi Aleksander Zaldostanov, zvani Hirurg, koji ima bliske veze s Vladimirom Putinom, predsjednikom Rusije. Putin, koji je i sam veliki ljubitelj dvotočkaša, ujedno je i član “Noćnih vukova”, tako da je Zaldostanov predsjednik i na neki način nadređeni najmoćnijem predsjedniku na svijetu.

“Noćni vukovi” se protive nametanju zapadnih vrijednosti i američke ideologije, a članstvo u klubu je zabranjeno za žene. Nedavno su posjetili i Crnu Goru, a s njima je u manastir Ostrožac došao i proslavljeni režiser Emir Kusturica.

(Nezavisne)