Magazin 10.07.2024.

Putnici nabrojali turistička mjesta na koja se nikada ne bi vratili: Dubai na crnoj listi

ČITANJE: 2 minute

Postoje turističke destinacije koje su na glasu kao nezaboravne, ali zapravo čine da turisti žele da ih zaborave.

Dvije teme na Redditu otkrile su koja su mjesta u pitanju. U jednoj grupi, korisnici su raspravljali o mjestima na koja nikada ne žele da se vrate, a druga tema su mjesta gdje turisti “žele da se vraćaju s vremena na vrijeme”.

Ovu diskusiju je pokrenuo korisnik Reddita nadimka “Pristupačan putnik”, koji je pitao: “Koje je mjesto na koje više nikada nećete putovati?”

Od Evrope do Afrike i SAD, nekoliko najboljih svjetskih destinacija nije uspjelo da impresionira putnike. Uključujući Kairo.

Korisnik Reddita Cheat-Meal je rekao: “Kairo, Egipat. Nikada više neću da idem tamo. Naravno da su piramide prelijepe, ali prevaranti uništavaju iskustvo.“

Indija se takođe pojavila u diskusiji, sa pritužbama na “stalno uznemiravanje i nepoštovanje”.

“Thecvestions” je napisao: “Indija. Nikakva ljubav me nikada više ne bi odvukla tamo.”

Florida je, u međuvremenu, proglašena “vrućom i oštrom turističkom zamkom”, iako je jedan korisnik rekao da ima “nevjerovatnu prirodu… ako možete da pobjegnete od ljepljivog stiska tržnih centara da biste je pronašli”.

Jednog putnika, sjajna svjetla Monaka nisu impresionirala. “Tazdevil64” je rekao: “Monako! Javni toaleti u palati bili su apsolutno prljavi! U kazinu Monte Karlo, dileri i zaposleni nisu obraćali pažnju na vas ako niste redovan ili očigledno bogat gost.”

Cijena je bila odlučujući faktor za jednog putnika – “Joecoool418” je rekao: “Vjerovatno Švajcarska. Lijepo je, ali preskupo. Najjeftinija večera koju smo imali je bila oko 150 dolara, a većina je bila preko 200 dolara. Tridesetominutne vožnje vozom ili liftovi do planina koštaju 130 dolara po osobi. Alpi su jednako lijepi u Francuskoj, Italiji, Austriji i Njemačkoj, a hrana/aktivnosti koštaju upola cijene.“

Ponekad nije u pitanju samo odredište, već okolnosti. “Gre209bi” je rekao: “Rim na ljeto. Vrućina i gužva su učinili da to bude prilično loše iskustvo.”

Dubai je takođe stavljen na crnu listu – “džinovska turistička zamka” – zajedno sa Jamajkom, prenosi Daily Mail.

Oznake: turizam