Biznis 30.06.2022.

Radnici Šumskog gazdinstva “Romanija” održali jednočasovni štrajk

ČITANJE: 1 minuta

Najavljeni jednočasovni štrajk upozorenja održan je jutros u svim proizvodnim jedinicama i pratećim službama Šumskog gazdinstva “Romanija” na Sokocu, rekla je Srni potpredsjednik Jedinstvene udružene sindikalne organizacije tog preduzeća Slavica Elez.

Elezova je rekla da je rad prekinut od 7 do 8 časova, a da su se potom radnici vratili svojim obavezama.

Ona je pojasnila da štrajk upozorenja nije nikakav vid pritiska već dugotrajan proces u kome se od marta sindikalna organizacija obraća Upravi preduzeća tražeći povećanje cijene rada.

– Sadašnja cijena rada je 140 KM, a jedinstveni udruženi sindikat, što znači sindikat svih gazdinstva i organizacionih djelova koji posluju u sastavu `Šuma Srpske` traže povećanje cijene rada na 175 KM – rekla je Elezova, koja je i predsjednik sindikalne organizacije sokolačkog gazdinstva “Romanija”, u kojem je takođe na jedan čas prekinut rad.

Predsjednik sindikalne organizacije Šumskog gazdinstva “Visočnik” koja djeluje u Jedinstvenoj udruženoj sindikalnoj organizaciji Javnog preduzeća “Šume Republike Srpske” Ljubica Terzić potvrdila je Srni da je jednočasovni štrajk upozorenja održan i u Gazinstvu na Han Pijesku.

(Srna/ N.S)