RADOJIČIĆ: Bila bi veća šteta da budu raskinuti prijateljski odnosi

Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić smatra da bi daleko veća šteta bila da dođe do raskida prijateljskih odnosa sa DNS-om, te da je za obje partije daleko veći interes da saradnja bude nastavljena.

Radojičić, koji je i gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, rekao je novinarima da je u srijedu, 2. oktobra, imao sastanak sa gradskom organizacijom DNS-a na najvišem nivou, koja je potvrdila koalicione odnose na gradskom nivou u tom momentu.

“Što se mene tiče, DNS je potpisnik koalicije još iz 2016. godine, članica lokalne vladajuće većine i to se za sada ništa nije promijenilo. Mi nemamo nikakvih drugih najava i cijenim da bi ono što smo prije manje od sedam dana dogovarali, trebalo da se ispoštuje, zato što su obje strane izrazile zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u gradu Banjaluci i učešćem DNS-a i nadam se da će se tako i nastaviti”, istakao je Radojičić.

On je rekao da će mu, ukoliko u DNS-u odluče drugačije, biti žao, ističući da bi volio da saradnja bude nastavljena. “Imamo još i predizborni sporazum”, dodao je Radojičić.

Komentarišući odluku DNS-a da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima, Radojičić je rekao da postoji puno tenzija i iskrica u proteklih nešto više od godinu dana, još iz predizborng perioda, naročito nakon izbora, turbulencija između partija i cijepanja na DNS i Demos, što je, kako je naveo, ostavilo posljedice.

“Vidljive su i vrlo velike turbulencije i u Prijedoru između naših političkih partija. Vjerujem da treba sjesti i razgovarati i vidjeti kakvi su budući odnosi i stavovi. Mislim da bi daleko veća šteta bila da dođe do raskida prijateljskih odnosa koji su trajali barem 20 godina”, naveo je Radojičić.

Predsjedništvo DNS-a odlučilo je u subotu, 5. oktobra, da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima.

(Srna)

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.