RADOJIČIĆ: Bila bi veća šteta da budu raskinuti prijateljski odnosi

Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić smatra da bi daleko veća šteta bila da dođe do raskida prijateljskih odnosa sa DNS-om, te da je za obje partije daleko veći interes da saradnja bude nastavljena.

Radojičić, koji je i gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, rekao je novinarima da je u srijedu, 2. oktobra, imao sastanak sa gradskom organizacijom DNS-a na najvišem nivou, koja je potvrdila koalicione odnose na gradskom nivou u tom momentu.

“Što se mene tiče, DNS je potpisnik koalicije još iz 2016. godine, članica lokalne vladajuće većine i to se za sada ništa nije promijenilo. Mi nemamo nikakvih drugih najava i cijenim da bi ono što smo prije manje od sedam dana dogovarali, trebalo da se ispoštuje, zato što su obje strane izrazile zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u gradu Banjaluci i učešćem DNS-a i nadam se da će se tako i nastaviti”, istakao je Radojičić.

On je rekao da će mu, ukoliko u DNS-u odluče drugačije, biti žao, ističući da bi volio da saradnja bude nastavljena. “Imamo još i predizborni sporazum”, dodao je Radojičić.

Komentarišući odluku DNS-a da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima, Radojičić je rekao da postoji puno tenzija i iskrica u proteklih nešto više od godinu dana, još iz predizborng perioda, naročito nakon izbora, turbulencija između partija i cijepanja na DNS i Demos, što je, kako je naveo, ostavilo posljedice.

“Vidljive su i vrlo velike turbulencije i u Prijedoru između naših političkih partija. Vjerujem da treba sjesti i razgovarati i vidjeti kakvi su budući odnosi i stavovi. Mislim da bi daleko veća šteta bila da dođe do raskida prijateljskih odnosa koji su trajali barem 20 godina”, naveo je Radojičić.

Predsjedništvo DNS-a odlučilo je u subotu, 5. oktobra, da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima.

(Srna)

RADONČIĆ: Moj i Novalićev slučaj se ne mogu porediti

Fahrudin Radončić, ministar bezbjednosti BiH i predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, rekao je da se slučaj Fadila Novalića i njegovo hapšenje ne mogu porediti, da su skroz različiti. “Ja sam prošao jednu nevjerovatnu harangu, mene ne samo da su uhapsili ni krivog ni dužnog, to su uradili s dugim cijevima. Došlo je 50 specijalaca,

TRAMP: Danas prekidamo naše odnose sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom

Predsjednik SAD-a, Donald Tramp, poručio je danas da SAD prekidaju odnos sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, poručujući da SZO nije dobro odgovorila na pandemiju virusa korona. Takođe je poručio da će SAD sankcionisati kineske zvaničnike odgovorne za potkopavanje autonomije Hong Konta. (ATV)

Novalić negirao sve optužbe

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine koji je u petak naveče predat u nadležnost Tužilaštva BiH, negirao je sve optužbe koje mu se stavljaju na teret tokom ispitivanja, nezvanično javljaju federalni mediji. Podsjetimo, Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik kompanije “FH Srebrena malina” Fikret Hodžić, u četvrtak su saslušani

Na “jutjub” kanalu 27 ratnih i poratnih dokumentaraca “Srna filma”

Kinoteka Republike Srpske otvorila je svoj “jutjub” kanal na kojem je moguće pogledati 27 dokumentarnih filmova, kako bi široj publici bila približena filmska produkcija Republike Srpske koja se u okviru “Srna filma” realizovala u ratnom i poratnom periodu, rekao je direktor Kinoteke Snježan Lalović. Lalović je za Srnu izjavio da se među filmovima nalazi prvi

Glavaš izabaran za v.d. predsjednika OO DNS-a u Istočnom Novom Sarajevu

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je večeras u Istočnom Sarajevu da ova stranka očekuje da na predstojećim lokalnim izborima ima svoje kandidata za pozicije načelnika i gradonačelnika u najmanje deset opština i gradova u Republici Srpskoj. Nešić je istakao da će DNS donijeti odluku kako će nastupiti na budućim lokalnim izborima, vodeći računa o interesima

Uhapšen policajac zbog kojeg gori čitava Amerika

U Minesoti je uhapšen jedan od četvorice policajaca koji su učestvovali u hapšenju Džordža Flojda koji je nedugo potom preminuo. Riječ je o policajcu Dereku Šovinu koji je, kako se vidi na snimku, u ponedjeljak prilikom hapšenja Flojdu priklještio vrat koljenom. Taj događaj snimio je jedan prolaznik, podsjeća Rojters. Uslijedili su višednevni protesti a u