Vijesti 14.12.2018.

RADOJIČIĆ: Koncerti ne moraju biti na Trgu Krajine

ČITANJE: 2 minute

Radojičić je istakao da, osim Trga Krajine, Gradska uprava razmatra i druge lokacije za predstojeće novogodišnje koncerte.

“Novogodišnji koncerti su se tradicionalno održavali na Trgu Krajine, što ne znači da će tako biti i ove godine. Razmatramo i druge lokacije zbog primjedbi jednog broja građana, a želimo da se svi osjećaju ugodno za novogodišnje praznike pogotovo što to nije vrijeme za bilo kakve konfrontacije i svađe. Želimo da to bude jedan lijep događaj i da svi koji posjete koncerte ponesu lijepe uspomene iz našeg grada. Vjerujem da će koncerti biti održani na adekvatnoj lokaciji i da će svi biti zadovoljni sa time”, rekao je Radojičić na pres konferenciji u Beogradu.

Prema prvobitnom planu novogodišnji koncerti u Banjaluci trebalo je da budu održani u centru grada. Bina bi bila postavljena na Ulici kralja Petra Karađorđevića između Trga Krajine i Parka Petar Kočić.

Zbog najavljenih koncerata negodovali su građani okupljeni u grupi ”'Pravda za Davida” koji mjesecima protestuju u centru grada zbog još uvijek nerazjašnjene smrti dvadesetjednogodišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića.

Radojičić je tada odgovorio da se Nova godina tradicionalno slavi na Trgu.

“Grupa „Pravda za Davida“ ne komunicira sa Gradskom upravom uopšte svi ovih mjeseci, imaju negativan stav, ali to je njihov stav. Koncerti u gradu održavaju se na nekoliko lokacija, na Kastelu, pred Muzejom savremene umjetnosti RS, ispred RTRS-a, na Trgu Krajine. Ovo treba da bude novogodišnja proslava i Trg Krajine bi bio optimalna lokacija, već su svi hoteli rasprodati u gradu. Dolazi hiljade turista i zaista ne bismo željeli da bilo ko prepada goste po gradu, da bilo ko ugrožava bezbijednost. Vjerujem da će tu biti racionalnosti sa svih strana”,izjavio je Radojičić prije nekoliko dana.

On je tada objasnio da hiljade ljudi zarađuju platu u ugostiteljstvu, hotelijerstvu, trgovini, te da treba pokušati priču posmatrati racionalno.

“Imamo empatiju prema onome što se dešava na Trgu i mnogo događaja ove godine koji su bili planirani su otkazani ili pomjereni, ali zaista treba imati neku mjeru i granicu u odnosu” zaključio je Radojičić.

(Mondo)