Vijesti 30.07.2020.

RADOJIČIĆ, TALIĆ I AĆIĆ U ADI: Dvije lamele sa stanovima za raseljene gotove do septembra 2021.

ČITANJE: 1 minuta

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i predsjednik Skupštine grada Zoran Talić obišli su danas u banjalučkom naselju Ada gradilište na kojem će biti izgrađene dvije lamele sa 50 stanova za izbjegla i raseljena lica.

Aćić je rekao novinarima da se ovi stanovi grade u okviru Regionalnog stambenog programa – Podprojekat “BH šest”, te da je planirano da radovi budu završeni za 400 dana, odnosno u septembru naredne godine.

“Ukupna vrijednost investicije Republičkog sekretarijata kroz Regionalni stambeni program je oko 2,55 miliona KM, dok je i grad snosio određene troškove u ovom projektu”, naveo je Aćić.

Radojičić je rekao da je ovo nastavak projekta socijalnog stanovanja u Banjaluci koji je počeo izgradnjom 50 stanova u banjalučkom naselju Kuljani.

“Veliki je broj potencijalnih korisnika i dosta je zainteresovanih lica, a sa ovih 50 stanova neće se ni približno iscrpiti rang lista potencijalnih korisnika. Grad u ovom projektu učestvuje sa svojim zemljištem i sredstvima za komunalne priključke”, naveo je Radojičić.

Gradonačelnik Banjaluke danas je u naselju Ada sa predstavnicima firme “As martket” obišao novoizgrađeno dječije igralište.

Ovaj privredni subjekat je donirao opremu za igralište, a grad je uradio podlogu.

Radojičić je rekao da je na područiju Banjaluke za nešto manje od četiri godine izgrađeno 26 dječijih igrališta i to su uglavnom bile akcije rađene zajedno sa društveno odgovornim kompanijama.

(Srna)