Vijesti 20.03.2018.

Radoslav Gajanin novi rektor Univerziteta u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Prof. dr Radoslav Gajanin izbran je za rektora Univerziteta u Banjaluci na 21. posebnoj sjednici Senata održanoj 20. marta 2018. godine.

Gajanin je na poziciju rektora izabran jednoglasnom podrškom članova Senata.

Rektor je izrazio zadovoljstvo ukazanim povjerenjem svih članova Senata, koji su glasali za njegov izbor na ovu poziciju.

”Podrška članova akademske zajednice je i velika odgvornost, jer smo u obavezi da ispunimo obećane aktivnosti koje smo predvidjeli u panu rada Univerziteta u naredne četiri godine”, rekao je rektor Gajanin i naglasio da će se posebno raditi na poboljnjanju studentskog standarda.

”Radićemo na poboljšanju studijskih programa, kao i informacionog sistema Univerziteta, ali ćemo i insistirati na poštovanju akademskog stila ponašanja na UNIBL”, rekao je Gajanin.

On je dodao da će Univerzitet dati sve od sebe da unaprijedi nastavni proces, međunarodnu saradnju kao i saradnju sa privredom i preduzećima u Banjaluci i regionu.

”Insistiraćemo da se kroz izmjene i dopune zakona o visokom obrazovanju redefiniše odnos univerziteta i organizacionih jedinica”, rekao je rektor.

Naveo je i da će se raditi na povećanju međunarodne vidljivosti UNIBL.

Prema njegovim riječima, insistiraće se i na povećanju međunarodne vidljivosti banjalučkog univerziteta, kao i prisutnosti publikacija u međunarodnim časopisima.

”Jedan od naših zahtjeva će i biti da se povećaju uslovi, odnosno kriteriji za izbor u akademska zvanja”, rekao je Gajanin.