Vijesti 03.09.2015.

Radovan Karadžić hitno operisao žuč

ČITANJE: 1 minuta
radovan karadzic

Bivši predsjednik Republike Srpske podvrgnut je hitnoj operaciji žuči poslije neizdrživih bolova u stomaku.

Izvor kaže da Karadžić od bolova nije mogao da stoji na nogama.

– Bolovi su bili toliko jaki da nije mogao na noge, previjao se od probadanja u trbuhu, a  kad bi razgovarao sa porodicom morao je da prekida razgovor jer nije mogao da stoji. Onda je prošle nedelje zatražio da ga odvedu u bolnicu. Tamo su ga odmah pregledali i hitno mu operisali žuč. Nakon kraće hospitalizacije vraćen je u Ševeningen i sada je pod kontrolom zatvorskih lekara- otkriva sagovornik Kurira.

Neposredno prije ove operacije Karadžić je od Haškog tribunala zatražio da krajem septembra održi Statusna konferencija na temu njegovog zdravstvenog stanja.

On je u podnesku tražio da mu se urade testovi koji nisu obavljeni još od dolaska u pritvorsku jedinicu pre sedam godina. On je izneo i svoje strahove u vezi sa “abnormalno visokim postotkom bolesti među kolegama pritvorenicima”, podsećajući da je general Mile Mrkšić nedavno umro od karcinoma pluća u portugalskom zatvoru. On je podsetio sud da ih je ranije obavestio  da je dobio šećernu bolest, i tvrdi da pritvor u kojem boravi izaziva rak, pominjući Vojislava Šešelja i Gorana Hadžića, koji su oboleli.

On je sudije obavestio i da će podneti 102. po redu zahtev za utvrđivanje kršenja obaveza objavljivanja materijala, tvrdeći da tužilaštvo i dalje prikriva potencijalno oslobađajući dokazni materijal u vezi sa optužbama protiv njega.

(Kurir)