Biznis 30.08.2015.

Raj za fanove Applea: Pet vjerovatnih osobina novog iPhonea

ČITANJE: 1 minuta
iphone

Apple je najavio poseban događaj koji je zakazan za 9. septembar u San Francisku, a šanse da je riječ o predstavljanju novog iPhonea veoma su velike.

Šta zapravo znamo o novom smartphoneu koji će po svemu sudeći postati tzv. flagship uređaj poznate američke kompanije?

Ime

Ukoliko kreatori u kompaniji ispoštuju dosadašnje šablone, smartphone će se onda zvati iPhone 6S ukoliko telefon posjeduje malene razlike u odnosu na šestu verziju. Ipak, ukoliko će novi telefon predstavljati malu revoluciju vjerovatnije je korišćenje naziva kao što je iPhone 7.

Veličina

Izvještaji sugerišu da će nakon dugogodišnjeg postepenog povećavanja modela smartphonea Apple zadržati dimenzije slične prošlogodišnjem modelu. Riječ je o 4,7 inčnom ekranu na regularnom i 5,5-inčnom ekranu na „Plus“ modelu. Postoji šansa da će novi telefon biti neznatno deblji.

Boje

Apple je iznenadio prije nekoliko godina kada je u paletu iPhonea uveo boje kao što su zlatna, srebrena i “svemirska siva”. Ako je vjerovati spekulacijama kompanija će sada uvesti modele u sjajnoj bakarnoj varijanti.

Vrijeme objave

Apple tipično nove proizvode u prodaju pušta oko sedam dana nakon objave i obavezno u petak. Na primjer, iPhone 6 je počeo da se prodaje 10 dana nakon prošlogodišnje objave. Imajući to u vidu, novi telefon će se u SAD-u u prodaji naći 18 septembra.

Karakteristike

Novi telefon će u poređenju sa prethodnikom posjedovati bolji procesor i kameru. Izvještaji govore da će smartphone posedovati 12-pikselnu kameru koja će omogućavati snimanje u 4K rezoluciji. Ipak, opcija jakog pritiska displeja koja će pružiti nove mogućnosti (Force Touch) je ta koju ljubitelji Applea najviše isčekuju.

(Klix.ba)