RAJČEVIĆ SA DELEGACIJOM “MICROSOFTA” Pomoć u povezivanju sistema visokog obrazovanja sa poslovnom zajednicom

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da će kompanija “Majkrosoft” u tehnološkom smislu pomoći povezivanje naučno-istraživačke zajednice i sistema visokog obrazovanja sa poslovnom zajednicom, u funkciji ekonomskog razvoja Srpske.

Idemo u pravcu modernizacije, digitalne transformacije, tvrdi ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević. Kaže, fokus se stavlja na spajanje naučnoistraživačke zajednice i javnih univerziteta, te poslovnog sektora.

Ovdje, kako Rajčević kaže, veliku ulogu ima “Microsoft” kao strateški partner. Vizija Ministarstva i njegove uloge u sistemu Vlade je da se okuplja što više potencijala, znanja, koje će doprinijeti u donošenju političkih odluka, tvrdi Rajčević.

Direktor Microsofta BiH Omar Krivošija kaže, uspješna saradnja sa Vladom Republike Srpske traje oko 12 godina. Tvrdi, nastaviće raditi na unaprjeđenju sigurnog okruženja, pružanja e-servisa prema građanima, te uvođenju digitalne transformacije na nivou Vlade. Krivošija kaže da je ovo Ministarstvo prvo u regiji prepoznalo sinergiju između visokog obrazovanja, IT-a i naučno-istraživačkog rada.

“Nadam se da će Ministarstvo u narednom periodu definisati nove strategije i primijeniti nova rješenja da bi građanima i privrednim subjektima omogućila bolje okruženje”, rekao je Krivošija i dodao da je uspješna saradnja sa Vladom Srpske već rezultirala razvojem, napretkom i povećanjem sigurnosti njenih servisa i servisa institucija.

(ATV)

Radojičić sa ruskim ambasadorom

Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov, čestitao je danas 22. april, Dana grada Banje Luke, uz želju da naš grad dodatno proširi saradnju sa lokalnim zajednicama u Rusiji.

PODJELA POZICIJA U RS: DEMOS najbolje prošao

Prema predloženom Sporazumu o zajedničkom djelovanju stranaka vladajuće koalicije u RS do 2022. godine, SNSD bi trebalo da ima 47 rukovodećih pozicija u javnim preduzećima, ustanovama i institucijama, DNS i Socijalistička partija po devet, DEMOS sedam, Ujedinjena Srpska četiri, a NDP tri direktorske funkcije Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su na sastanku na

POVODOM DANA GRADA Položeni vijenci na Trgu palih boraca

Povodom 22. aprila – Dana grada i dana oslobođenja Banje Luke od fašizma u Drugom svjetskom ratu, danas su položeni vijenci na spomenik palim borcima u centru grada.  U ime Grada Banje Luke, vijenac su položili gradonačelnik Igor Radojičić, predsjednik Skupštine grada Zoran Talić i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić. – Banja Luka sa ponosom obilježava

ČUBRILOVIĆ: Banjaluka prepoznatljiva evropska destinacija

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću i predsjedniku Skupštine grada Zoranu Taliću 22. april – Dan grada sa željom da nastave intenzivan razvoj grada koji je postao prepoznatljiva evropska destinacija.

Promocija knjige Vukana Dubočanina na Pravnom fakultetu u Banjaluci

Pravni fakultet Univerziteta u Banjaluci i “Zadužbina Petar Kočić” Banjaluka – Beograd organizuju promociju knjige Vukana Dubočanina, “Otrugnuto od zaborava – Priče iz novinarske beležnice”. Promocija će se održati sutra u 18 časova u sali 48/I na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. O knjizi će govoriti, profesor dr Nikola Mojović, redovni profesor Pravnog fakulteta i

U Srpskoj najplaćeniji bankari, najmanje zarađuju građevinci

Najviša prosječna neto plata u martu isplaćena je u finansijskoj djelatnosti i djelatnosti osiguranja – 1.445 KM, a najniža u građevinarstvu – 617 KM. Prosječna martovska plata u Srpskoj iznosila je 886 KM, a prosječna bruto plata 1.373 KM, saopštili su iz Saveza sindikata RS. Prosječna neto plata nakon u martu 2019. u odnosu na