Biznis 21.06.2021.

RAK IZREKAO KAZNU: Operator “Trion tel” iz Banjaluke mora da plati 100.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH izrekla je operatoru „Trion tel“ iz Banjaluke novčanu kaznu od 100.000 maraka zbog puštanja u rad javne elektronske komunikacione mreže i/ili dijelova te mreže na području Banjaluke.

Iz RAK-a su naveli da su po službenoj dužnosti, a po osnovu kršenja člana 14. stav (1) Pravila 66/2012 o obavljanju djelatnosti operatora javnih elektronskih komunikacijskih mreža korisniku dozvole „Trion tel“ Banjaluka izrekli novčanu kaznu u iznosu od 100.000 KM, prenosi capital.ba.

Navedena novčana kazna izrečena je zbog puštanja u rad javne elektronske komunikacione mreže i/ili dijelova te mreže na područjima utvrđenim pravosnažnim rješenjima donesenim od strane Urbanističko-građevinskog inspektora-koordinatora Grada Banjaluka, a bez pribavljene odgovarajuće Upotrebne dozvole izdate od nadležnog organa.

„Agencija je naložila korisniku dozvole „Trion tel“ Banjaluka da obustavi pružanje javnih telekomunikacionih usluga kroz sporne dijelove mreže na period od tri mjeseca od dana prijema Rješenja“, istakli su u Regulatornoj agenciji.

Dodali su da će u okviru svoje nadležnosti i dalje nastaviti da prate poštovanje propisanih pravila i propisa u sektoru telekomunikacija, te preduzimati odgovarajuće mjere u cilju zaštite interesa krajnjih korisnika.

Podsjećamo, pomenuta banjalučka kompanija i Telemach saopštili su prošle godine da će na području Banjaluke zajednički pružati usluge televizije, interneta i fiksne telefonije i da će uspješno odgovoriti na potrebe korisnika koji traže super brzi optički internet.

(SB)

Oznake: RAK