Biznis 03.11.2020.

RASPISAN TENDER: OC “Jahorina” izdvaja 17 miliona maraka za izgradnju žičare “Rajska dolina”

ČITANJE: 1 minuta

Uprava “Olimpijskog centra Jahorina” raspisala je tender za izgradnju žičare “Rajska dolina” vrijedne 17 miliona maraka.

Riječ je o isklopivoj šestosjednoj žičari koja će nakon izgradnje po satu moći da preveze 2.400 skijaša. Posao će biti sklopljen po sistemu “ključ u ruke”, a pobjednik tendera ima na raspolaganju 90 dana da završi posao.

Za svaki dan kašnjenja plaćaće penale od 0,1 odsto ili oko 17.000 KM, prenosi indikator.ba.

Od potencijalnih investitora se traži da im transakcioni računi nisu blokirani u proteklih godinu dana, te dokaz o uspješnom iskustvu na poslovima visokogradnje. Tačnije, za ovaj izuzetno vrijedan posao se ne mogu nadmetati oni koji u svom radu nisu montirali bar 20 instalacija visinskog transporta, prenosi Capital.

Takođe u svojim redovima mora imati najmanje po dva inženjera građevine, mašinstva, elektrotehnike i arhitekture koji će biti angažovani na izvođenju radova.

Rok za dostavljanje ponuda je 17. decembar kada će biti i javno otvaranje. Tražiće se ekonomski najpovoljnija ponuda gdje će se ocjenu sa 60 odsto formirati cijena, a 40 odsto rok isporuke opreme.

(SB/Banjaluka.net)