Magazin 27.09.2015.

Redovnim sklekovima do boljeg seksa

ČITANJE: 1 minuta
Sklekovi

Novo istraživanje, objavljeno u Magazinu seksualne medicine, potvrdilo je staru vijest – da muškarci koji češće vježbaju imaju bolji seksualni život. Utrenirani momci imaju manje problema sa erekcijom i dame ih smatraju boljim ljubavnicima.

Najefikasniji su sklekovi, tvrde fitnes instruktori, jer jačaju mišiće stomaka, zadnjice, ruku i omogućavaju da se duže izdrže svi napori, pa i u seksu. Sjajna vježba je i imitiranje vožnje bicikla, zato lezite na leđa, ruke stavite na kukove i pokrećite noge kao da okrećete pedale.

Za fleksibilnost u kukovima, oslonite dlanove i koljena na pod i savijajte nogu ka suprotnom ramenu, a zatim šutnite unazad. Da bol u leđima ne bi kvario ugođaj, dižite tegove – krenite od manjih, pa pređite na veće.

Klasični trbušnjaci su u redu, ali trbušnjake ćete prije ojačati izdržajem. Dlanove i vrhove prstiju stopala spustite na pod, kukovi neka budu što niže i ostanite u tom položaju nekoliko sekundi. Zatim težinu prebacite na jednu ruku i okrenite se na stranu, a drugu ruku podignite u vis.

Ako vježbe radite svakodnevno, nakon mjesec dana bićete bolji ljubavnik, tvrde instruktori.

(Novosti)