Sport 30.09.2015.

Regata uplovila u Brčko

ČITANJE: 1 minuta
regata

Učesnici regate od Banjaluke do Beograda uplovili su u Brčko. Na gradskom doku, dočekali su ih članovi Kajak kanu klub “Hariz Suljić” iz Brčkog.

– Dočekali smo učesnike regate, i tako na simboličan način podržali naše kolege u namjeri da po treći put izveslaju regatu od Banjaluke do Beograda. Ova regata uistinu povezuje ljude, kajakaše, kanuiste, raftere, zaljubljenike u vodene sportove i rijeke uopšte, ali ona povezuje i ljude i gradove. Zbog toga je posebna- rekao je Miroslav Gavrić, predsjednik Kajak kanu kluba “Hariz Suljić” iz Brčkog

Danas je pred učesnicima regate bila veoma zahtjevna dionica od Orašja prema Brčkom. Raftere već nekoliko dana prate i loši vremenski uslovi. Ipak to ih ne obeshrabruje u namjeri da ostvare svoj cilj.

– Prešli smo pola puta. Sada je nekako i mnogo lakše veslati kada smo svjesni da smo bliže cilju. Kiša koja nas je pratila prethodna 4 dana konačno je prestala. Zahvalio bih se kolegama iz KKK Hariz Suljić na dočeku. Želim da istaknem da je brčanski klub godinama lider u kajaku na mirnim vodama u Bosni i Hercegovini a postižu i zapažene rezultate na međunarodnoj sceni- istakao je Aleksandar Pastir predsjednik RK “Kanjon”

Pastir je istakao i da su veliku pomoć učesnicima regate pružili predstavnici Oružanih snaga BiH, pruživši rafetrima gostoprimstvo i logistiku u Orašju i Tolisi.

Učesnici treće po redu rafting regata od Banjaluke do Beograda sutra nastavljaju veslati prema Bijeljini. Tu će ih dočekati članovi Kajak kanu kluba Semberija. U petak drugog oktobra, u osam sati ujutro uveslaće u Srbiju, u Rači.

(Banjaluka.net)